14.10.2010. / 11:14

Autor: Hina

Zagrebački taksisti: U pregovorima s gradskom upravom stanoviti napredak

Upitan o najavama mogućeg uvođenja još jednog koncesionara taksi usluga u Zagrebu, Hukić je rekao da nemaju ništa protiv konkurencije, ali pod jednakim uvjetima za sve i ne na štetu članova Radio taksija

Foto: Marko Lukunic/PIXSELLFoto: Marko Lukunic/PIXSELLZagrebački taksisti i gradska uprava postigli su stanoviti napredak u pregovorima o prekidu štrajka, rekao je glasnogovornik zagrebačkog Radio taksija Mirsad Hukić.

Taksisti, koji su od jutros u štrajku i od 9 sati vode pregovore s gradskom upravom o svojim zahtjevima, oko 10,30 sati su prekinuli pregovore radi usuglašavanja stajališta oko novog linijskog taksi prijevoza, kazao je Hukić, koji očekuje da će se pregovori nastaviti oko podne.

Ako dobiju čvrsta jamstva da će se njihovi prijedlozi novog sustava organizacije i naplate taksi usluga u Zagrebu ozbiljno razmotriti, taksisti će odmah prekinuti štrajk, kazao je.

Govoreći ispred zgrade Gradskog poglavarstva Hukić je rako da zagrebački taksisti već godinama predlažu uvođenje i tzv. "linijskog prijevoza" taksijem u Zagrebu, što su predstavili javnosti i Gradskoj skupštini prije dva dana, ali da nije bilo nikakvog odjeka nadležnih.

Ponovio je da bi taj novi sustav taksi usluge bio jeftiniji za građane i do 65 posto, a da bi se zadržala dosadašnja taksi usluga u Zagrebu za korisnike koji to žele i u skladu je s njihovim platežnim mogućnostima.

Upitan o najavama mogućeg uvođenja još jednog koncesionara taksi usluga u Zagrebu, Hukić je rekao da nemaju ništa protiv konkurencije, ali pod jednakim uvjetima za sve i ne na štetu članova Radio taksija.

Naglasio je da za njih nije prihvatljiv prijedlog nove odluke o taksi prijevozu koji je gradska uprava uputila Skupštini grada Zagreba. Rekao je da oni nisu imali nikakvog utjecaja na taj prijedlog i da u njega nisu uvršteni savjeti taksi struke.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika