14.10.2010. / 13:18

Autor: Nacional.hr

Hypo banka snizila kamate na stambene kredite s klauzulom u švicarskim francima

Hypo banka je odlučila sniziti kamatnu stopu na ugovorene redovne stambene kredite s valutnom klauzulom u švicarskim francima za 0,25 postotnih bodova, počevši s anuitetima koji dospijevaju u prosincu ove godine

Švicarski franci mnogima zadaju glavoboljeŠvicarski franci mnogima zadaju glavoboljeHypo Alpe-Adria Bank d.d. objavila je da je u okviru paketa čiji je cilj olakšati otplatu kredita snizila kamatnu stopu za postojeće stambene kredite s valutnom klauzulom u švicarskim francima za 0,25 postotnih bodova.

Hypo Banka je osmislila paket mjera čiji je cilj olakšati otplatu već odobrenih redovnih stambenih kredita s valutnom klauzulom u švicarskim francima. Prva mjera bila je uvođenje moratorija u trajanju od šest mjeseci s mogućnošću produženja na sljedećih šest mjeseci.

Druga mjera je mogućnost promjene valutne klauzule uz koju je vezan kredit, odnosno konverzija iz švicarskih franaka u euro. Ovu je pogodnost moguće ostvariti do 15. kolovoza 2011. godine bez naknade.

Osim toga, Banka je klijentima omogućila reprogramiranje stambenih ili nenamjenskih kredita.

Za reprogram svih vrsta stambenih kredita produžen je maksimalni rok otplate sa 35 na 40 godina, povišena je maksimalna starost klijenta po dospijeću kredita sa 72 na 77 godina, a sve to bez plaćanja naknade za zatvaranje postojećeg kredita, bez naknade za obradu kredita i reprogram te bez naknade za produženje roka otplate kredita, a uz zadržavanje ugovorene kamatne stope.

Uz sve navedeno, Hypo banka je odlučila sniziti kamatnu stopu na ugovorene redovne stambene kredite s valutnom klauzulom u švicarskim francima za 0,25 postotnih bodova, počevši s anuitetima koji dospijevaju u prosincu ove godine.

"Ovim smo paketom mjera nastojali pomoći najugroženijem segmentu klijenata - građanstvu - koji su iz raznih, tržišno uvjetovanih, razloga zapali u teškoće s otplatom svojih kreditnih obveza. Upravo je ovoj skupini klijenata Banka izašla u susret mogućnošću produljenja roka otplate kredita bez obračunavanja bilo kakvih naknada od strane Banke, i uz zadržavanje postojeće kamatne stope, a s ciljem da u okviru svojih mogućnosti pomogne svojim klijentima prebroditi ovo krizno stanje. A s obzirom na očekivanja da će tečaj švicarskog franka nastaviti blagi rast i u sljedećih barem godinu dana, iako znatno blažim tempom nego do sada, Banka je odlučila sniziti kamatnu stopu na sve redovne stambene kredite s valutnom klauzulom u švicarskim francima, uključujući i kredite koji se reprogramiraju", izjavio je Oliver Klesinger, izvršni direktor sektora Poslovanja s građanstvom Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.

Vezane vijesti

Hypo Alpe-Adria-Bank prodaje svoje podružnice na Balkanu

Hypo Alpe-Adria-Bank prodaje svoje podružnice na Balkanu

Hypo Alpe-Adria-Bank International prodaje svoje banke na području bivše Jugoslavije i za taj je posao unajmila Deutsche Bank, javlja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika