15.10.2010. / 07:38

Autor: Hina

Slovenska vlada podržala zatvaranje poglavlja o slobodi kretanja kapitala

Slovenski premijer Borut Pahor na konferenciji za novinare nakon redovne sjednice vlade rekao je da je u razgovoru s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor izrazio zadovoljstvo što su prije u Bohinju određenog roka uspjeli riješiti pitanje štediša Ljubljanske banke dogovorom da se nastave pregovori u baselskoj banci

Jadranka Kosor i Borut PahorJadranka Kosor i Borut PahorSlovenska vlada u četvrtak je podržala privremeno zatvaranje poglavlja Sloboda kretanja kapitala u pregovorima Hrvatske s Europskom unijom, objavio je ured za tisak slovenske vlade.

Kako se navodi u priopćenju koje su prenijeli slovenski mediji, takav je zaključak donesen nakon što je hrvatska vlada u četvrtak u dopisu Banci za međunarodna poravnanja (BIS)u Baselu dala svoju suglasnost da se pred tom institucijom nastave pregovori o rješavanju pitanja duga štedišama nekadašnje Ljubljanske banke (LB), u okviru sporazuma o sukcesiji država slijednica bivše SFRJ.

Temeljem te suglasnosti Slovenija sada očekuje da Hrvatska više neće spriječavati ulazak slovenskih financijskih i kreditnih institucija u Hrvatsku, naveo je ured za tisak slovenske vlade.

Slovenski premijer Borut Pahor na konferenciji za novinare nakon redovne sjednice vlade rekao je da je u razgovoru s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor izrazio zadovoljstvo što su prije u Bohinju određenog roka uspjeli riješiti pitanje štediša Ljubljanske banke dogovorom da se nastave pregovori u baselskoj banci.

Time taj proces nije završen, ali našli smo rješenje, rekao je Pahor.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika