15.10.2010. / 08:58

Autor: Hina

Prvi rudari kod kuće: Većina nakon 69 dana pod zemljom pokazuje znakove depresije

Veća skupina rudara trebala bi se vratiti obiteljima u petak, rekao je liječnik Jorge Montes, pomoćnik direktora bolnice

Bolivijac Carlos Mamani jedan je od trojice rudara koji su napustili bolnicu (foto: Reuters)Bolivijac Carlos Mamani jedan je od trojice rudara koji su napustili bolnicu (foto: Reuters)Prva tri rudara od 33 spašena iz rudnika u Čileu napustila su u četvrtak navečer bolnicu u Copiapu, nakon što su dobili odobrenje medicinskog osoblja, i vratili se svojim kućama nakon podzemne kalvarije duge 69 dana.

Prvi rudari, čiji identitet nije neposredno potvrđen iz službenog izvora, napustili su bolnicu automobilom, okruženi novinarima, fotoreporterima i televizijskim ekipama. Put u njihov normalan život zapravo je počeo tek izlaskom iz kapsule koja ih je izvukla iz rudnika i većina rudara, prema priopćenju liječnika, pokazuje znakove tjeskobe i depresivnosti.

Trojica rudara koji su prvi pušteni kući su, prema čileanskim medijima, Juan Illanes, Carlos Mamani te Edison Pena.

Tri su se muškarca nasmijala, mahnula, ali nisu dali nikakvu izjavu stotinama okupljenih novinara.

Veća skupina rudara trebala bi se vratiti obiteljima u petak, rekao je liječnik Jorge Montes, pomoćnik direktora bolnice.

Vezane vijesti

Tisuće Španjolaca brane rudnike ugljena

Tisuće Španjolaca brane rudnike ugljena

Tisuće rudara sa sjevera Španjolske prosvjedovali su u četvrtak u Madridu zbog mjera vlade desnog centra koja najavljuje zatvaranje ugljenokopa i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika