15.10.2010. / 13:33

Autor: Hina

Angelina Jolie: Bilo bi sramotno ako bi pogrešne informacije spriječile snimanje filma u BiH

Jolie je istaknula je kako veoma poštuje udrugu "Žene-žrtve rata" i sve što ta udruga radi te da samo želi priliku razgovarati s njezinim članicama kako bi im osobno razjasnila sve moguće nesporazume oko novog filmskog projekta

Angelina JolieAngelina JolieAmerička filmska glumica Angelina Jolie izrazila je u petak žaljenje zbog najava kako bi snimanje njezina filma vezanog uz Bosnu i Hercegovinu moglo biti zabranjeno na lokacijama u toj zemlji istaknuvši kako je očevidno riječ o odlukama temeljenim na pogrešnim informacijama.

"Bilo bi sramotno za sve nas koji smo uključeni u ovaj projekt i za sarajevsku filmsku ekipu kada bi nas ovaj neopravdani pritisak, temeljen na pogrešnim informacijama, spriječio u nakani da snimamo film u BiH", stoji u poruci bosanskohercegovačkoj javnosti koju je medijima u njezino ime prednijela misija UNHCR-a u Sarajevu.

Ministar kulture Federacije BiH Gavrilo Grahovac u srijedu je na zahtjev udruge "Žene-žrtve rata" donio odluku kojom se zabranjuje snimanje filma Angeline Jolie na teritoriju tog entiteta. Grahovac je odluku obrazložio time što film navodno vrijeđa Bošnjakinje silovane tijekom rata, a da je film temeljen na scenariju po kojemu se silovana Bošnjakinja zaljubljuje u srpskog vojnika koji ju je zlostavljao ministru su prenijele članice udruge "Žene-žrtve rata" iako ni one scenarij nisu imale prilike vidjeti.

"Nadam se da ljudi neće suditi o filmu dok ga ne vide. Odabrala sam raditi ovaj film na ovim prostorima i smjestiti ga u povijesno razdoblje (rata u BiH) kako bih ljude podsjetila na ono što se dogodilo ne tako davno i ukazala na žrtve koje su preživjele rat", poručila je u petak Jolie iz Budimpešte gdje traje snimanje prvih kadrova njezina redateljskog prvijenca i u kojemu naslovnu ulogu glumi mlada sarajevska glumica Zana Marjanović.

Jolie je istaknula je kako veoma poštuje udrugu "Žene-žrtve rata" i sve što ta udruga radi te da samo želi priliku razgovarati s njezinim članicama kako bi im osobno razjasnila sve moguće nesporazume oko novog filmskog projekta.

Vezane vijesti

Angelina Jolie promaknuta za posebnu izaslanicu UN-a

Angelina Jolie promaknuta za posebnu izaslanicu UN-a

Američka glumica Angelina Jolie, veleposlanica dobre volje Visokog povjereništva UN-a za izbjeglice, promaknuta je za posebnu izaslanicu njegova šefa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika