17.10.2010. / 14:07

Autor: Hina

Vitalij Kličko obranio naslov svjetskog prvaka

Ukrajinski boksač Vitalij Kličko obranio je noćas pred 14.000 gledatelja u Hamburgu, naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji, pobijedivši jednoglasnom odlukom sudaca Amerikanca Shannona Briggsa.

Vitalij Kličko i Shannon Briggs (Reuters)Vitalij Kličko i Shannon Briggs (Reuters)Ukrajinski boksač Vitalij Kličko obranio je noćas pred 14.000 gledatelja u Hamburgu, naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji, pobijedivši jednoglasnom odlukom sudaca Amerikanca Shannona Briggsa.

Bila je to za starijeg brata Kličko sedma obrana naslova prvaka u karijeri i njegova 43 pobjeda u profesionalnom boksu.

Za pobjedu je 39-godišnji Vitalij morao boksati svih 12 rundi koje je sve uvjerljivo dobio po bodovima, ali nije uspio nokautirati snažnog Briggsa.

"Ne mogu vjerovati da je poslije toliko udaraca uspio ostati na nogama", izjavio je nakom meča Vitalij Kličko. Briggs je kazao kako da Kličko "udara snažnije od Lennoxa Lewisa i Georgea Foremana".

Vitalij je tako postigao četvrtu pobjedu bratskog boksačkog dvojca Kličko u 2010. godini. Njegov mlađi brat Vladimir, koji je svjetski prvak po WBO, IBF i IBO verziji, će ovu godinu završiti dvobojem za naslov svjetskog prvaka u prosincu u Mannheimu protiv Britanca Derecka Chisoria.

Vezane vijesti

Boks, olimpijske kvalifikacije: Čalić u polufinalu

Boks, olimpijske kvalifikacije: Čalić u polufinalu

Hrvatski boksač teške kategorije Marko Čalić pobijedio je danas Estonca Karson Raina u četvrtfinalu europskih kvalifikacija za Olimpijske igre. Ostao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika