18.10.2010. / 13:18

Autor: Hina

Nema odmora za Polančeca: U utorak pripremno ročište zbog reflektora u Đelekovcu

Polančec je još optužen za malverzacije teške 400 milijuna kuna u slučaju "Podravka", a u tijeku je istraga u slučaju HEP-a u kojoj ga se sumnjiči da je tu tvrtku s njezinim bivšim direktorom Ivanom Mravkom i bivšim čelnikom šibenskoga TLM-a Ivanom Koštanom oštetio za 600 milijuna kuna

Damir Polančec u utorak će ponovno sjesti na optuženičku klupuDamir Polančec u utorak će ponovno sjesti na optuženičku klupuNakon što je prošlog tjedna nepravomoćno osuđen na 15 mjeseci zatvora u slučaju naručivanja "stručne" studije, bivšeg potpredsjednika vlade i ministra gospodarstva Damira Polančeca sutra na zagrebačkom Županijskom sudu očekuje pripremno ročište u slučaju "Reflektori".

Sudac Siniša Pleše trebao bi na tom ročištu, koje će biti zatvoreno za javnost, odrediti početak suđenja u kojem USKOK tereti Polančeca za protuzakonito posredovanje i krivotvorenje službene isprave.

Sudac bi trebao odlučiti koliko će svjedoka biti ispitano i koje će dokazne prijedloge provesti. USKOK je na Optužnom vijeću za suđenje predložio 11 svjedoka.

Pripremno ročište zakazano je nakon što je Optužno vijeće u rujnu potvrdilo optužnicu protiv Polančeca a dvojicu suoptuženika Željka Dražića i Tomislava Andabaka na temelju njihove nagodbe s USKOK-om i priznanja osudilo uvjetno na godinu i pol dana zatvora.

USKOK Polančeca tereti da je iskoristio autoritet potpredsjednika vlade i s jednom tvrtkom dogovorio postavljanje reflektora na igralištu NK Osvit u njegovom rodnom mjestu Đelekovcu kod Koprivnice te da je pritom omogućio nezakonito pribavljanje 230.000 kuna dvojici suoptuženika.

On je, tvrdi USKOK, s jednom tvrtkom dogovorio postavljanje reflektora, a potom direktora te tvrtke uputio da račun ispostavi Dražiću, predsjedniku Uprave tvrtke Zagreb-montaža koji je s voditeljem projekta SKY Officea u Zagrebu Andabakom dogovorio ispostavu računa, na kojem je naznačio da se plaćaju elektroinstalacijski radovi koji nikada nisu obavljeni.

Bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva tereti se da je pokušao prikriti zlouporabe tako da je u siječnju ove godine od tvrtke koja je postavila reflektore tražio da napravi novi račun i ispostavi ga NK Osvitu.

Potom je navodno na račun kluba osobno doznačio 235.000 kuna, a klub je 12. siječnja ove godine tvrtki koja je postavila reflektore doznačio 230.000 kuna.

Polančec je još optužen za malverzacije teške 400 milijuna kuna u slučaju "Podravka", a u tijeku je istraga u slučaju HEP-a u kojoj ga se sumnjiči da je tu tvrtku s njezinim bivšim direktorom Ivanom Mravkom i bivšim čelnikom šibenskoga TLM-a Ivanom Koštanom oštetio za 600 milijuna kuna.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika