18.10.2010. / 17:37

Autor: Hina , Nacional.hr

Jadranka Kosor optužila SDP za korupciju i udruživanje sa Sanaderom

Predsjednica HDZ-a tumači da je glavni cilj SDP-ove inicijative zaustaviti borbu protiv korupcije, jer bi, upozorava, pad vlade značio i odlazak ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka i drugih ministara, ali i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića

Ivo Sanader i Jadranka Kosor na HDZ-ovom skupu gdje je potonja svečano proglašena nasljednicom Voljenog Vođe: Autor:
Petar Glebov/24sataIvo Sanader i Jadranka Kosor na HDZ-ovom skupu gdje je potonja svečano proglašena nasljednicom Voljenog Vođe: Autor: Petar Glebov/24sataPredsjednica HDZ-a i hrvatska premijerka Jadranka Kosor ocijenila je danas da se Ivo Sanader ima pravo vratiti u Sabor, ali i poručila da će "propasti SDP-ov plan po kojem će Sanaderov povratak probuditi navodne spavače u HDZ-u" te da SDP neće skupiti dovoljno ruku u Saboru za izglasavanje nepovjerenja vladi.

"Plan je da će se, kad se Ivo Sanader vrati u Sabor, probuditi spavači, ili neki koji snivaju poput Trnoružica i da će shvatiti da nisu članovi HDZ-a, ali to se neće dogoditi, iz puno razloga, a jedan od najvažnijih razloga je što je HDZ najsnažnija i pobjednička stranka, ne samo kad treba dobiti izbore, nego i kad treba prevladati određene probleme", rekla je Kosor na konferenciji za novinare nakon sjednice predsjedništva HDZ-a. Najzanimljivija stvar, koja je potakla ovakvu retoriku Jadranke Kosor, jest najava oporbe da će ovog tjedna zatražiti raspravu o povjerenju Vladi, odnosno rušenju iste. Upravo o tome bila je riječ na sastanku Predsjedništva HDZ-a, što sugerira da je Kosor zajedno s rukovodstvom stranke odlučila pooštriti retoriku jer shvaća da je najava o glasovanju o povjerenju vlade sve samo ne bezazlena.

Elem, Kosor je naglasila da je HDZ jedinstven te izvijestila da su i koalicijski partneri jedinstveni u stavu da do kraja treba dovesti rad na sva tri stupa rada vlade - borbi protiv korupcije, mjerama gospodarskog oporavka i završetku pregovora s EU.

Kosor tumači i da SDP ima dogovor sa Sanaderom te da je puno pokazatelja koji govore u prilog tome, a upozorila je, među ostalim, da je SDP-ov zahtjev da se vladi izglasa nepovjerenje najavljen istog dana kad je Sanader podnio zahtjev da mu se reaktivira mandat u Saboru.

Tvrdi i da su Zorana Vinkovića SDP-ovci "isključili" iz stranke tek kada su bili sigurni da u Saboru imaju Sanaderov glas.

"Izbačen je iz stranke (SDP-a) zato što je protiv njega podignuta optužnica i zbog toga što je i dalje u koaliciji s HDSSB-om ali tek onda kada je SDP postao siguran da će imati jednoga pridruženog člana, dakle - jedan za jedan", ocijenila je Kosor.

Predsjednica HDZ-a tumači da je glavni cilj SDP-ove inicijative zaustaviti borbu protiv korupcije, jer bi, upozorava, pad vlade značio i odlazak ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka i drugih ministara, ali i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

Imamo što za pokazati 2011.

"Cilj im je stati na kraj borbi protiv korupcije jer ta borba dolazi do vrata SDP-a", rekla je premijerka.

Iako je kazala kako, kao primjer korupcije, neće navoditi Riječke tržnice, jer se njima bavi DORH, Jadranka Kosor je kazala da bi se na tom slučaju, ako se pokaže da je bilo elemenata kaznenog djela, prvi puta primijenila nova ustavna odredba o nezastarjevanju privatizacijskog kriminala.

Ponovila je kako je Vlada za borbu protiv korupcije u svim smjerovima, bez obzira tko je koje političke pripadnosti, te da "ne prihvaća ultimatum SDP-a da je dobro ako se borimo protiv korupcije u našem dvorištu, ali da u tuđa dvorišta ne možemo poći".

Kosor je upozorila i na pokušaje utjecaja na suce i neovisno pravosuđe.

"Jučer smo imali priliku čuti da se govori o sucima koji kradu, o odvjetnicima koji kradu i o svima koji kradu. Pritom se na skupu koji je održan, pretpostavlja da tamo nitko ništa nije dotaknuo, a kamoli uzeo. No pogledate li bliže, vidjet ćete neke ljude koji su osuđeni u prvom stupnju i normalno sjede na svojim pozicijama. To se u HDZ-u ne može dogoditi", rekla je Kosor.

Izvjestila je da je ovih dana od predsjednika Uprave HEP-a dobila nalaze interne istrage, po kojima su u poslovnim knjigama HEP-a bila iskazana 134 stana, da bi se utvrdilo kako HEP raspolaže sa 300 stanova, 101 garažom i 73 poslovna prostora.

"Postoje indicije da se u razdoblju od 2000. do kraja 2003. značajan dio tih nekretnina nabavljao i otkupljivao prema netržišnim uvjetima", naglasila je Kosor, dodavši da se tim slučajem bavi Porezna uprava i državna revizija, a da će se vjerojatno pozabaviti i DORH.

Podsjetila je kako HDZ u tom razdoblju nije bio na vlasti pa nije ni birao Upravu HEP-a

Uvjerena je da bi pad Vlade blokirao pregovore s EU oko brodogradnje i pravosuđa. "Priče koje idu za tim da se na sve načine pokušava oblatiti jednog od najboljih hrvatskih sudaca i uplitanje politike u to nepovratno bi nam zatvorile mogućnost zatvaranja poglavlja 23.", uvjerena je Kosor.

SDP-u je poručila i da samo rušenje Vlade ne bi dovelo tu stranku na vlast nego da za dolazak na vlast trebaju pobijediti na izborima.

"A u izborima mi i danas i sutra i krajem 2011. imamo što za pokazati", rekla je predsjednica HDZ-a i Vlade Jadranka Kosor.

Upozorila je i na kontradiktorne izjave predsjednika HNS-a Radimira Čačića.

"Čačić je nedavno rekao da je Vlada nesposobna i nekompetentna, ali da su oni za to da Vlada završi pregovore, iz čega iščitavam da ne misli ono što javno govori, i da u dubini duše odaje priznanje ovoj Vladi da radimo dobar i težak posao i da imamo rezultate", zaključila je premijerka Kosor.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 18.10.10. 17:49

drugarice jaco sa tobom ni preko štapa


registracija
31/1/10

STTony, 18.10.10. 18:00

Kao da bi pad ove Monty-Paytonovske vlade bilo nešto loše što nam se može desiti a ne Božji blagoslov.


registracija
23/10/09

spinner, 18.10.10. 18:09

ovaj HDZ je davno izgubio kompas... nisu normalni, pa kosorica i cijeli hdz stvarno misle da će narod popušiti ovu glupost...


registracija
30/1/07

brodski, 18.10.10. 18:28

A što će biti ako smranader svojim glasom da podršku vladi??? A dat će, jer on nije glup čovjek.
Hoće li onda objašnjenje biti da je kriminalac dao glas kriminalnoj organizaciji??????


registracija
3/9/10

vasiona55, 18.10.10. 19:27

Moj glas neće dobiti oni koji izazivaju skandale i brane se okrivljujući druge. Moj glas dobiti će oni koji će imati plan gospodarskog razvoja, oživljavanje poljoprivrade, ukidanje uvoza poljoprivrednih proizvoda, što bi dovelo do zapošljavanja nezaposlenih i svekoliki napredak ljudi u državi blagostanja. Sve ostalo su gluposti koje nam nameću vladajući i oporba, sve ostalo su vapaju neznajućih i nemoćnih, onih koji pojma nemaju kako izvesti zemlju iz ovoga mraka. Jedino su nas znali dovesti u ovo užasno stanje. Proizvodnja, red i rad, jedino je što nas može spasiti, ma što vi mislili o tome. A Kosorica, Sanader i ostala bulumenta treba snositi posljedice za sav užas u koji su nas doveli.


registracija
1/10/09

hillibilly, 18.10.10. 19:35

O kakvom rušenju govore ovi diletanti, pa ova vlada i HDZ su se sami urušili, a da Zoki&co. nisu ni mrdnuli prstom.


registracija
3/9/10

vasiona55, 18.10.10. 19:43

Bravo, hilli.., sad će oni, sad će oni rušiti, a stvarno se više ništa nema za rušiti, sve je urušeno. Idemo graditi, dečki, idemo izgraditi nešto novo i dobro! Znate lii kako? Imate li ideju? Ja imam!


registracija
4/1/09

miroljubiv, 18.10.10. 20:21

Zašto mi uvijek intuicija govori da većini Hrvata nikad nije za vjerovati,ma šta pisali,govorili,ili glasali,uvijek se to u izbornoj kuhinji preokrene lopovima u korist.izborni zakon treba mijenjati i sve one koji su ga donosili i iza njega stoje.


registracija
2/12/09

gromco, 18.10.10. 20:49

qad vlada i hadeze padnu bude posla u remetincu.. frka im je prevelika.. shexu svaku godinu na vlasti zamjeniti godinom na golom otoqu..
bitch


registracija
24/6/10

darkone, 18.10.10. 21:29

Moram priznati da mi je čitajući sve ovo gore došlo premijerke pomalo milo.
Ovoliko ispraznih rečenica, nevjerovatnih teorija zavjere i čega sve ne...stvarno kompas više ne postoji.


registracija
27/8/09

Lujo1, 18.10.10. 22:47

Rugala se sova senici da ima veliku glavu!


registracija
27/7/09

verina, 18.10.10. 22:56

Kokoš nekompetentna, nek ide kuhati krumpir salatu i prati suđe, možda joj bar to ide od ruke!


registracija
27/4/10

fuzija2, 20.10.10. 11:33

Komunjarski govnari su osnovali svoju
"jugojanjicarsku mafiju" sa kojom rukovodi zloglasni veleizdanik mesic koji ima dobar nadgled
nad SDP-ovackim i HDZ-ovackim coporom.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika