19.10.2010. / 11:01

Autor: Hina

Vatikanski list 'blagoslovio' popularni crtić: Homer i Bart Simpson su katolici

To je drugi put da Vatikan hvali taj američki crtić koji se prikazuje u 90 zemalja svijeta. U prosincu 2009., Osservatore Romano opisao ga je kao "nježan i bezobziran, skandalozan i ironičan, razigran i dubok, filozofski a katkada i teološki prikaz pop kulture te mlake, nihilističke američke srednje klase"

Homer i Bart SimpsonHomer i Bart Simpson"Simpsoni" su upravo dobili blagoslov Vatikana! Službeni vatikanski list objavio je da su Homer Simpson i njegov sin Bart katolici i štoviše, da bi roditelji bez ikakvog straha trebali dopustiti svojoj djeci da gledaju "pustolovine dječaka u žutom".

"To malo ljudi zna, a on čini sve da to sakrije. No istina je: Homer J. Simpson je katolik", piše Osservatore Romano u nedjelju u članku pod naslovom "Homer i Bart su katolici".

Novine citiraju analizu jezuitskog svećenika o epizodi tog poznatog crtića iz 2005. "Otac, sin i sveti gost" koja zaključuje da su "Simpsoni" među rijetkim TV programima za djecu koji tematiziraju kršćansku vjeru, religiju i pitanja o Bogu.

Prosječna američka obitelj srednje klase moli se prije jela i "na svoj način vjeruje u nešto više", prenosi list citat iz studije.

To je drugi put da Vatikan hvali taj američki crtić koji se prikazuje u 90 zemalja svijeta. U prosincu 2009., Osservatore Romano opisao ga je kao "nježan i bezobziran, skandalozan i ironičan, razigran i dubok, filozofski a katkada i teološki prikaz pop kulture te mlake, nihilističke američke srednje klase".

"Simpsoni" su TV serija s najdužim stažem prikazivanja u televizijskom udarnom terminu i upravo se prikazuje njezina 22. sezona.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika