21.10.2010. / 09:39

Autor: Nacional.hr

Mravak 'cinkanjem' Sanadera i društva kupio slobodu?

Bivši šef HEP-a je navodno USKOK-u prokazao i bivšeg rizničara HDZ-a i bivšeg šefa carine Mladena Barišića kojemu je proslijeđivao novac koji je dobivao kao mito za neke poslove

Ivan MravakIvan MravakNa zagrebačkom Županijskom sudu u petak će se odlučivati hoće li bivši direktor HEP-a Ivan Mravak biti pušten na slobodu ili će mu produljiti istražni zatvor. Njegov odvjetnik Branko Šerić će zatražiti da se njegovog branjenika pusti na slobodu jer smatra da će sud udovoljiti njihovom zahtjevu s obzirom na to da Mravak surađuje s USKOK-om.

Neslužbeno se doznaje da u USKOK-u imaju više od 60 sati snimaka na kojima Mravak govori o aferama u kojima je osumnjičen, ali i nekima gdje je tek u ulozi svjedoka.

Mravak s USKOK-om surađuje od kraja kolovoza kada je njegovu obranu preuzeo odvjetnik Šerić, koji je najavio da se bivši čelnik HEP-a više neće braniti šutnjom nego istinom.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list Mravak je detaljno iznio sva saznanja o aferama u koje je umiješan. Pritom je u vezi s optužbom da je oštetio HEP za 600 milijuna kuna opskrbljujući jeftinom strujom šibenski TLM, odnosno Aluminij Mostar, izjavio da je zapravo bespogovorno izvršavao naloge politike, odnosno neformalne odluke tadašnjih najviših dužnosnika.

Tako je Mravak navodno uz suosumnjičenog Damira Polančeca u tom kontekstu spominjao i bivšeg premijera Ivu Sanadera, bivšeg ministra gospodarstva Branka Vukelića i druge.

Isto tako bivši šef HEP-a je navodno USKOK-u prokazao i bivšeg rizničara HDZ-a i bivšeg šefa carine Mladena Barišića kojemu je proslijeđivao novac koji je dobivao kao mito za neke poslove.

Večernji list piše da je Mravak sam zatražio da ga se ponovno ispita o okolnostima fiktivnog zapošljavanja u HEP-u i stambenog zbrinjavanja Rade Buljubašića, povratnika iz Australije, prije koordinatora HDZ-a u toj zemlji koji je svojim angažmanom uvelike zadužio stranku u Sanaderovo vrijeme.

Koliko se zna, Mravak je, naime, posvjedočio da je Buljubašića, koji je zapravo na posao odlazio u središnjicu stranke na Trgu žrtava fašizma, protupravno uhljebio u HEP prema Sanaderovu zahtjevu. Svoj je novi iskaz o Buljubašiću, kojim je tužiteljstvo zapravo lani i započelo raspletati prilično zapetljano klupko malverzacija u HEP-u, inače spreman potvrditi i pred istražnim sucem.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
3/6/10

0000, 21.10.10. 10:33

sanader, kosor, mravak, despot, kljaković-gašpić, vrankić, toljan, poljak, dvornik, ćubelić, lukačević, dorić, kopjar, gabela, rundek, radojević - nadopunite!


registracija
11/1/10

fluid, 21.10.10. 11:04

Mravak kao i svi ostali zaljubljenici u tuđi novac,su apsolutno loša kategorija osoba.Ako su na vlasti tada su posljedice za širu društvenu zajednicu nesagledive.Na takve osobe nedjeluju kritike tipa ovih tekstova ili kritike iz javnoga pogovora.Oni si prirodno imuni od toga.Tako ni ovo svjedočenje"cinkanje"od strane Mravka(kao i drugih u govnima)nije ispiranje savjesti nego istinski strah od odmazde nad njima za učinjeno.Lopovi takve vrste jedino i respektiraju kazne zatvora,ali dugogodišnje ane od 1 godine ili uvjetne.Taj sistem visokih kazni i čini zapadnu Evropu "kulturnom"a ne neki poseban napredak u kulturološkom smislu.Država,ako i sama nije lopov kao naša,ima instrumente da smanji kriminal u svom okruženju,ali visokim odnosno primjerenim kaznama adekvatnim društvenoj opasnosti.


registracija
2/12/09

gromco, 21.10.10. 11:42

..., shex, bebitc, kalmeta, jarnjak, hembrang, matcek, dropulitc, banditc, mesitc, frishtcitc, karamtemarco, ... neq neko drugi nastavi...
bitch


registracija
9/5/10

lolobrigita, 21.10.10. 11:46

Ajde,kad je već tamo,neka ga pitaju i za one stanove o kojima priča Jadranka,sveznalica - neznalica.


registracija
30/6/10

petrus7, 21.10.10. 12:10

Da i ja dopunim: KRADEZE!!!


registracija
11/1/10

fluid, 21.10.10. 12:13

Gromco i 0000@,tko bi nabrojao sva imena?Jednostavno je kompletna hrvatska vlas od 92.god.do danas direktni krivac za sve što se loše dogodilo u Hrvatskoj.A gotovo sve je katastrofalno.Koja su imena tih učesnika loših zbivanja,je poznato.Građani Hrvatske poznaju svakoga ponaosob.Imenovanjem se neće ništa dogoditi.Davno su te osobe odbacile moral iz svojeg svjetonazora.Opća pobuna svih u zemlji je jedina opcija da makne stare a upozori nove vlasti kako će proći ukoliko ne uvedu pravednost i demokraciju u opciju svojega vladanja.Ponavljam,samo treba voditi računa da prosvjedi ne prerastu u anarhiju i razbijanje.Generalni štrajk je najjače sredstvo jer paralizira funkcioniranje države i pokazuje jedinstvo mišljenja najugroženijih.A to su hrvatski građani.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika