21.10.2010. / 19:49

Autor: Hina

70 golova u mreži: UEFA potvrdila Raulov rekord

Španjolski nogometaš Raul Gonzalez najbolji je strijelac u povijesti europskih nogometnih kupova sa 70 postignutih golova potvrdila je Europska nogometna federacija (UEFA).

Raul GonzalezRaul GonzalezŠpanjolski nogometaš Raul Gonzalez najbolji je strijelac u povijesti europskih nogometnih kupova sa 70 postignutih golova potvrdila je Europska nogometna federacija (UEFA).

Raul je 68 golova zabio u Ligi prvaka i apsolutni je rekorder elitnog natjecanja Starog kontinenta, jedan pogodak je postigao u europskom Superkupu, a Uefa mu je priznala i gol koji je zabio u Interkontinentalnom kupu 1998. godine u susretu između Real Madrida i Vasco Da Game. Do sada mu taj gol nije bio priznat, no Uefa je sada odlučila drugačije.

"Za mene je to nešto posebno. Nikada nisam razmišljao o tome, niti sam pomišljao da ću zabiti toliko golova u europskim kupovima," kazao je Raul koji je u srijedu zabio dva gola za Schalke u pobjedi protiv Hapoela.

Na drugom mjestu Uefine ljestvice strijelaca nalazi se Talijan Filippo Inzaghi sa 68 golova, a treći je Nijemac Gerd Müller sa 66 golova.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika