22.10.2010. / 13:58

Autor: Hina

Premijerka konačno primila radnike splitske Željezare, otklonjena mogućnost stečaja

Oko 150 radnika splitske Željezare, koji su jučer došli na prosvjed u Zagreb, nakon razgovora u Banskim dvorima prekidaju prosvjed te će se popodne vratiti svojim kućama

Jadranka Kosor primila je radnike splitske Željezare (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)Jadranka Kosor primila je radnike splitske Željezare (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)Premijerka Jadranka Kosor primila je danas u Banskim dvorima predstavnike radnika splitske Željezare koji su nakon razgovora izrazili zadovoljstvo što su, kako vjeruju, otklonili mogućnost stečaja i dogovorili obnovu proizvodnje u Željezari.

Zadovoljni smo jer je premijerka ozbiljno nastupila i uvjerila nas da će ministri raditi na ispunjenju našeg glavnog zahtjeva, pokretanju proizvodnje, izjavio je nakon sastanka predstavnik radnika Mladen Bekavac.

Jadranka Kosor također je najavila skori dolazak i posjet Željezari, dodao je Bekavac.

Na današnjem sastanku potvrđeni su zaključci s jučerašnjih pregovora radnika, koji su došli prosvjedovati u Zagreb, s ministrima Đurom Popijačem i Božidarom Kalmetom, kada je rečeno da bi uskoro zagrebački CIOS mogao kao zakupac preuzeti Željezaru i pokrenuti proizvodnju.

Direktor CIOS-a Petar Pripuz potvrdio je danas da će u utorak, 26. listopada, doći u Željezaru pregledati postrojenja, rekao je Bekavac.

U međuvremenu, očekuje se i razrješenje situacije s vlasnikom splitske Željezare, poljskim koncernom Zlomrex.

Ministar gospodarstva Đuro Popijač izjavio je novinarima da se Zlomrex mora očitovati na ponudu HFP-a da vrati dionice za jednu kunu, a Vlada će potom vidjeti što će dalje.

"Ako Zlomrex ne pristane na to, idemo u slanje korporativnih jamstava i dalje u spor", najavio je Popijač.

Oko 150 radnika splitske Željezare, koji su jučer došli na prosvjed u Zagreb, nakon razgovora u Banskim dvorima prekidaju prosvjed te će se popodne vratiti svojim kućama.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika