23.10.2010. / 08:58

Autor: Hina

Premijera 'Opere za tri groša' u riječkom HNK

U "Operi za tri groša" govori se o podzemlju kapitalističkog svijeta, o svodnicima, prostitutkama, prosjacima i korumpiranim policajcima u okviru izopačenih vrijednosti pri čemu je jedino važan novac i preživljavanje

Foto: Goran Kovačić/PIXSELLFoto: Goran Kovačić/PIXSELLGlazbena drama "Opera za tri groša" Bertolta Brechta s glazbom Kurta Weilla premijerno je izvedena večeras u Hrvatskom narodnom kazalištu "Ivana pl. Zajca" u Rijeci.

Redatelj je Eduard Miler iz Slovenije, dramaturginja i autorica adaptacije je Žanina Mirčevska, scenograf Marko Japelj, kostimografkinja Sandra Dekanić, koreograf Staša Zurovac i oblikovatelj svjetla Deni Šesnić. Glumili su Goran Novojec, Alen Liverić, Elena Brumini, Dražen Mikulić, Olivera Baljak i drugi članovi ansambla Hrvatske drame riječkoga HNK.

U "Operi za tri groša" govori se o podzemlju kapitalističkog svijeta, o svodnicima, prostitutkama, prosjacima i korumpiranim policajcima u okviru izopačenih vrijednosti pri čemu je jedino važan novac i preživljavanje.

Praizvedena je 1928. godine te do danas doživjela više od 10.000 repriza u kazalištima širom svijeta. Songovi Kurta Weilla iz ove predstave zaživjeli su kao zasebna umjetnička djela te su ih izvodili neki od najvećih svjetskih glazbenika poput Elle Fitzgerald, Louisa Armstronga, The Doors, Franka Sinatre, Nicka Cavea, Stinga i Robbiea Williamsa.

Vezane vijesti

Filip Juričić: 'Sudjelovao bi u pjevačkom showu'

Filip Juričić: 'Sudjelovao bi u pjevačkom showu'

"Posljednjih mjesec dana u pogonu sam od osam ujutro do 10 navečer. I onda idem spavati. Nema izlazaka, nema televizije, nema druženja, nema… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika