Objavljeno u Nacionalu br. 780, 2010-10-26

Autor: Marko Biočina

Đurđa Adlešič želi razminirati Hrvatsku do 2019.

PREDSTAVNIKE Zaklade 'Hrvatska bez mina' primio je i Ivo JosipovićPREDSTAVNIKE Zaklade 'Hrvatska bez mina' primio je i Ivo JosipovićZaklada "Hrvatska bez mina", koje je upraviteljica bivša potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič, a članovi bivši predsjednik RH Stjepan Mesić, Lynne Montgomery, Nela Sršen i još niz poznatih osoba, planira prikupiti potreban novac kako bi preostalih 840 četvornih kilometara minski sumnjivog prostora u Hrvatskoj bilo deminirano do kraja 2019. godine. Svoju podršku tom cilju je izrazio i predsjednik Ivo Josipović tijekom prošlotjednog sastanka s predstavnicima Zaklade.

Prema informacijama Zaklade osobito je potrebno ubrzati razminiranje u tri županije: Sisačko-moslavačkoj, Osječko-baranjskoj i Ličko-senjskoj županiji. Još 14 županija i 105 gradova i općina u Hrvatskoj ima minski sumnjivih prostora, jedno od potencijalno najugroženijih područja je Park prirode Kopački rit, a zbog toga je Upravni odbor Zaklade za humanitarno razminiranje pokrenuo akciju prikupljanja sredstava potrebnih za ostvarivanje tog cilja, koju će podržati i predsjednik Josipović.

Vezane vijesti

U Libiji razminiranje po hrvatskome modelu

U Libiji razminiranje po hrvatskome modelu

Libija je zainteresirana za primjenu hrvatskog modela borbe protiv mina te za suradnju s hrvatskim tvrtkama koje se bave razminiranjem, proizvodnjom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika