26.10.2010. / 08:31

Autor: Hina

Forbes: Michael Jackson najunosnija mrtva slavna osoba

Iznenadna smrt pop zvijezde Michaela Jacksona rastužila je milijune njegovih obožavatelja diljem svijeta, ali ih je i potaknula na kupnju njegove glazbe i učinila ga najunosnijom mrtvom slavnom osobom, objavio je u ponedjeljak časopis Forbes.

Michael JacksonMichael JacksonIznenadna smrt pop zvijezde Michaela Jacksona rastužila je milijune njegovih obožavatelja diljem svijeta, ali ih je i potaknula na kupnju njegove glazbe i učinila ga najunosnijom mrtvom slavnom osobom, objavio je u ponedjeljak časopis Forbes.

Pokojni Jackson "zaradio" je u proteklih godinu dana ukupno 275 milijuna dolara, više nego preostalih dvanaest mrtvih slavnih osoba na Forbesovoj listi zajedno.

"Prvo mjesto Jacksona na popisu nije iznenađenje s obzirom na činjenicu da je njegova smrt diljem svijeta obnovila zanimanje za njegovu glazbu", rekla je novinarka Forbesa Lacey Rose, prenosi Reuters.

Jackson je umro u lipnju 2009. u svom domu u Los Angelesu, ostavivši iza sebe troje djece i dugove od 500 milijuna dolara.

Na drugom mjestu popisa nalazi se Elvis Presley sa zarađenih 60 milijuna dolara, a treći je britanski pisac J.R.R. Tolkien, autor trilogije "Gospodar prstenova", koji je zaradio 50 milijuna dolara.

Četvrti na popisu je kreator Charlie Browna i Snoopyja Charles Schultz, a peti bivši Beatle John Lennon.

Forbes je priopćio da se na popisu nalaze slavne osobe koje su postumno zaradile najmanje 5 milijuna dolara u razdoblju od listopada 2009. do listopada 2010.

Vezane vijesti

Michael Jackson želio normalan život za svoju djecu

Michael Jackson želio normalan život za svoju djecu

Michael Jackson nastojao je da mu djeca nose maske kako bi zajamčio njihovu anonimnost i omogućio im normalno djetinjstvo, suprotno onome koje je sam… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika