26.10.2010. / 11:20

Autor: Hina

Danski graditelj vjetroelektrana Vestas ukida tri tisuće radnih mjesta

Najavljeno je i zatvaranje niza tvornica, "prije svega u Danskoj, gdje su troškovi najveći"

Vestas proizvodi vjetroelektraneVestas proizvodi vjetroelektraneDanska kompanija Vestas, vodeći proizvođač vjetroelektrana u svijetu, izvijestila je u utorak da će zbog sporog rasta u Europi ukinuti tri tisuće radnih mjesta, uglavnom u Danskoj.

"U 2011. rast europskog tržišta bit će slabiji no što se u Vestasu očekivalo, te je tvrtka prisiljena prilagoditi svoje kapacitete u Europi", priopćeno je iz danske tvrtke u sklopu preliminarnog poslovnog izvješća za treće tromjesečje.

Najavljeno je i zatvaranje niza tvornica, "prije svega u Danskoj, gdje su troškovi najveći".

U razdoblju od srpnja do rujna tvrtka je ostvarila prihode u visini 1,7 milijardi eura, u odnosu na 1,8 milijardi u istom razdoblju lani. Dobit prije kamata i poreza (EBIT) iznosila je 185 milijuna eura i umanjena je za 24 posto.

Isporučeno je 719 vjetroturbina, 27 posto manje nego lani. Njihov ukupni kapacitet iznosio je 1.456 megavata, što je 11 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. Potvrđene su kolovoške prognoze za 2010., u kojima je tvrtka snizila procjenu o prihodima sa sedam na šest milijardi eura, a procjenu o margini EBIT-a s 10 do 11 posto na pet do šest posto.

Vezane vijesti

GE slavi 10 godina razvoja energije vjetra

GE slavi 10 godina razvoja energije vjetra

GE globalni tehnološki lider i opskrbljivač vjetroelektrana i usluga vezanih uz njih slavi 10. godišnjicu predvodništva u industriji energije vjetra.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika