26.10.2010. / 13:09

Autor: Hina

Taksisti i dalje blokiraju Gornji grad, Skupština radi po dnevnom redu

Taksisti su vozeći kroz grad stvorili manju gužvu na križanju Iblerovog trga i Smičiklasove ulice, no promet je sada normaliziran, doznaje se u zagrebačkoj policiji

Autor:
Marko Lukunić/PIXSELLAutor: Marko Lukunić/PIXSELLPremda su taksisti blokirali ulaz u Staru gradsku vijećnicu, a gradski zastupnici HSS-a zatražili da odluka o autotaksi prijevozu dobije prioritet u dnevnom redu, predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem je naveo da će se o tome raspravljati nakon izvješća o radu gradonačelnika, kao što je i najavljeno.

"Sve odluke trebamo donijeti bez pritiska i metoda ulice. Jedino tako možemo donijeti kvalitetnu odluku", kazao je Šprem dodajući kako je rasprava o taksistima dobila odgovarajući prioritet kao peta točka u opširnom dnevnom redu.

Iz kluba HSLS-a i nezavisnih zastupnika Velimira Sriće su najavili amandman na prijedlog odluke o autotaksi prijevozu što su ga podnijeli klubovi zastupnika, čulo se u pauzi sjednice.

Darinko Kosor je objasnio kako je prijedlog klubova kvalitetniji od prijedloga gradonačelnika jer primjerice vozači imaju jaču garanciju da će moći obnoviti svoje licence, ali da treba naći kompromisno rješenje sa 650 novih taksista po stanovniku, umjesto 600 kao što predlažu skupštinski klubovi.

To znači da bi u omjeru 1:600 na ulice došlo 270 novih vozila i 800 vozača jer će voziti u tri smjene, dok omjer 1:650 predviđa 190 novih vozila sa 600 novih vozača, što jest liberalizacija, ali puno blaža.

Rasprava o rebalansu proračuna nastavljena je, iz HDZ-a su ga ocijenili "lošijim od lošeg", a iz HSS-a nisu ni željeli sudjelovati u raspravi jer nije prihvaćen njihov prijedlog da se najprije riješi problem s taksistima koji najavljuju i blokadu drugih prometnica u centru grada.

Pred gradsku vijećnicu je stigla i policija s nekoliko vozila i zasada nema nikakvih incidenata.

Taksisti su vozeći kroz grad stvorili manju gužvu na križanju Iblerovog trga i Smičiklasove ulice, no promet je sada normaliziran, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika