26.10.2010. / 13:25

Autor: Hina

Gradonačelnik Vukovara za 'Politiku': Dobro bi bilo da Tadićev posjet bude što prije

Dolazak Borisa Tadića u Hrvatsku očekuje se u prvoj polovini studenoga, a mogućnost da u sklopu boravka u Hrvatskoj posjeti Vukovar Tadić je najavio sredinom srpnja, kada je u Beogradu ugostio hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića

Željko SaboŽeljko SaboGradonačelnik Vukovara Željko Sabo izjavio je, u razgovoru za beogradski dnevnik "Politika" od utorka, kako vjeruje da će srbijanski predsjednik Boris Tadić posjetiti Vukovar i da će se ondje sastati s hrvatskim ratnim veteranima te je ocijenio važnim da taj posjet bude što prije.

Spremnost Tadića i predsjednika Hrvatske Ive Josipovića na susret u Vukovaru će, kako kaže, pokazati spremnost predsjednika dviju država za razvijanje dobrosusjedskih odnosa koji su svima u interesu, posebice onima koji žive uz granicu.

"Kad god da dođe, dobro je. Što prije, to bolje", smatra Sabo koji je izrazio uvjerenost da će srbijansko izaslanstvo posjetiti Ovčaru. On je dodao kako ga raduje što će dvojica lidera "konačno stisnuti jedan drugome ruku u gradu Vukovaru i tako poslati jasnu poruku da je rat iza nas".

Na upit očekuje li Tadićevu ispriku u Vukovaru, Sabo kratko odgovara: "Bitna je iskrenost. A šta će tko učiniti, to će sam odlučiti".

Gradonačelnik Vukovara istaknuo je kako će svojim dolaskom Tadić učiniti najviše onda kada bude razgovarao s predstavnicima koordinacije braniteljskih udruga dodajući da bi tema razgovora sigurno mogli biti i događaji iz rata s obzirom da se još uvek traga za oko 380 nestalih osoba iz Vukovara, što muči mnoge.

"Duboko sam uvjeren da će se dogoditi i taj susret", rekao je Sabo u povodu mogućeg Tadićeva susreta s hrvatskim veteranima.

Upitan znači li to da se sada smanjila tenzija od prije nekoliko meseci, kada su veterani najavljivali prosvjede i blokade putova u slučaju dolaska srbijanskog predsjednika, Sabo kaže kako se veteranske udruge nisu ni na koji način negativno izražavale protiv Tadićeva dolaska.

"Onima koji žele da se čuju i njihova politička stajališta, izražena kroz neka negativna razmišljanja, poručujem neka nas puste da konačno krenemo u europski trend zbližavanja i da sve ono što je bilo u prošlosti bude zaboravljeno na taj način da se više nikada ne dogodi", poručuje gradonačelnik Vukovara.

Govoreći o mogućnosti da bi srbijanski predsjednik sa sobom u Vukovar mogao donijeti popise nestalih osoba, Sabo ocjenjuje da sada na objema stranama postoji politička snaga za ažurnijim rješavanjem tog problema i da nema razloga da itko, na bilo koji način, prikriva istinu.

Dolazak Borisa Tadića u Hrvatsku očekuje se u prvoj polovini studenoga, a mogućnost da u sklopu boravka u Hrvatskoj posjeti Vukovar Tadić je najavio sredinom srpnja, kada je u Beogradu ugostio hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 26.10.10. 15:22

Gradonatcelniku respect prst gore.
bitch


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika