26.10.2010. / 13:54

Autor: Hina

MUP o solinskoj tragediji: 'Bio nam je ugrožen život, pucali smo u samoobrani i po zakonu'

Glavni ravnatelj policije, sukladno proceduri, odmah je sastavio povjerenstvo koje će ispitati taj tragični događaj te će, na temelju njegova izvješća i svih utvrđenih relevantnih činjenica, "donijeti ocjenu opravdanosti i zakonitosti uporabe sredstava prisile"

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELLFoto: Ivo Cagalj/PIXSELLSplitsko-dalmatinska Policijska uprava danas je u priopćenju objasnila okolnosti u kojima su pripadnici Specijalne policije jutros vatrenim oružjem usmrtili muškarca (40) koji je zaposjeo autocisternu na benzinskoj postaji Meterizi, između Splita i Solina, i prijetio aktiviranjem bombe, navodeći da je policija postupila u samoobrani i u skladu sa zakonom te da je glavni ravnatelj policije sastavio povjerenstvo koje će ispitati taj tragični događaj.

Pri rješavanju krizne situacije, jutros u 7,20 sati na benzinskoj postaji Meterizi 40-godišnji muškarac je s autocisterne, odbijajući ih mirno predati, bacio dvije eksplozivne naprave prema mjestu na kojem su bili pripadnici specijalne policije, navodi splitsko-dalmatinska Policijska uprava. Podsjeća kako je prijetio aktiviranjem eksplozivnih naprava od jučer u 15,30 sati, kada je zaposjeo autocisternu na toj benzinskoj postaji.

Jedna od dviju jutros bačenih eksplozivnih naprava je eksplodirala te je u ruku ranila jednog pripadnika Specijalne policije. Druga eksplozivna naprava koju je također bacio prema pripadnicima Specijalne policije nije eksplodirala, a pri pokušaju da baci i treću eksplozivnu napravu pripadnici Specijalne policije, u skladu sa Zakonom o policijskim poslovima i ovlastima, uporabili su vatreno oružje i usmrtili ga, navodi se u priopćenju.

Pripadnici Specijalne policije, kaže se u priopćenju, "postupili su u nužnoj obrani da bi od sebe odbili napad" budući da im je neposredno bio ugrožen život. Prijetila je opasnost da se zbog eksplozije ručnih bombi zapali autocisterna i eksplodira benzinska postaja, što bi moglo ugroziti šire područje (Meterize, Vranjic, Solin i obližnju plinsku postaju).

Glavni ravnatelj policije, sukladno proceduri, odmah je sastavio povjerenstvo koje će ispitati taj tragični događaj te će, na temelju njegova izvješća i svih utvrđenih relevantnih činjenica, "donijeti ocjenu opravdanosti i zakonitosti uporabe sredstava prisile", stoji na kraju priopćenja splitsko-dalmatinske Policijske uprave.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
25/10/10

kalinovac, 26.10.10. 14:33

Izgleda das naša policija nema metodu kojom bi obradila čovjeka u nevoli i nevjerujem da je trebalo angažirati specijalce u ovakvim situacijama.Samim prisustvom specijalaca izaziva nervozu kod takvih ljudi a kada ima tri bombe kod sebe na benzinskoj postaji onda nije se za igrati filmskih scena jer daje htio nešto napraviti nepomaže ni stotinu specijalaca.Sada se postavlja pitanje jeli bilo drugog izlaza pa da ne dođe do ubojstva??????????


registracija
2/12/09

gromco, 26.10.10. 15:18

eh panduri bash ste glupy!. mogli ste ga trenkilajzer Gunom(pištoljom ili puhalom) omamiti!. al rvatska policija nije na tom nivou imteligencie da to skemijaju!. smeshny su. a.c.a.b.
bitch


registracija
26/10/10

buntovnik, 26.10.10. 23:29

Gospodin, zapovijednik specijalne policije kaze"isli smo na strategiju iscrpljivanja i mislili smo da je iscrpljen ali bio je jako napaljen na nas"
Zasto to iscrpljivanje nije trajalo sat,dva,dan duze?
Zasto nisu bili "specijalci" 100%sigurni u svoje misljenje i metode?
Zasto njihov zapovijednik ne odgovara zbog krive procijene po zapovijednoj odgovornosti?
Kome se zurilo okoncati akciju na ovakav nacin?
Zalostan prikaz hrvatske sile,na malom covjeku,a velikom covjeku.
Buntovnik s razlogom


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika