26.10.2010. / 21:16

Autor: Ana Smrečki, Hina

Pusić: Oporba ne može srušiti Vladu, to može samo parlamentarna većina

Što se pak tiče najavljene saborske rasprave o povjerenju Vladi, Pusić podsjeća da oporba nigdje ne može srušiti Vladu, već da to može samo parlamentarna većina

Pusić smatra da je datum ulaska naše zemlje u Europsku Uniju zapravo političko pitanjePusić smatra da je datum ulaska naše zemlje u Europsku Uniju zapravo političko pitanjeČelnica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU Vesna Pusić ustvrdila je da je datum ulaska naše zemlje u Europsku Uniju zapravo političko pitanje. Pojašnjava da se o točnom datumu ne govori iz razloga što su čelnici Unije pogriješili kada su objavili datum ulaska Rumunjske i Bugarske u europsku obitelj.

Poručuje da je pred Hrvatskom, prije ulaska u EU još puno posla. Pritom naglašava da moramo izabrati Državno sudbeno vijeće, koje po novome ne imenuje politika, već struka. Istodobno, podsjeća da Hrvatska mora dovršiti preustroj brodogradilišta, te osposobiti dostatan broj stručnih ljudi za suradnju s fondovima EU-a.

«Ti poslovi i zatvaranje pregovora mogu se obaviti do proljeća sljedeće godine, a onda je na redu politički posao za koji ne treba očekivati da se nešto dogodi samo od sebe, nego da treba djelovati aktivno», ocijenila je Pusić koja je u Rijeci predstavila plan promjena nakon ulaska Hrvatske u Europsku Uniju.

Odgovarajući na pitanje o položaju hrvatske brodogradnje u pregovorima s EU-om, Pusić je naglasila da je trenutno na potezu EK koja ocjenjuje sve predane planove preustroja brodogradilišta. Odgovore iz EK očekuje za nekoliko tjedana. Što se pak tiče najavljene saborske rasprave o povjerenju Vladi, Pusić podsjeća da oporba nigdje ne može srušiti Vladu, već da to može samo parlamentarna većina.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika