27.10.2010. / 19:45

Autor: Hina

Potpora EPP-a premijerki Kosor: Milanović je u Bruxellesu politički irelevantan

Europska pučka stranka, koja ima najviše zastupnika u Europskom parlamentu, izrazila je u srijedu punu potporu hrvatskoj vladi i premijerki Jadranki Kosor u vezi s današnjim glasovanjem o povjerenju u Hrvatskom saboru.

Zoran MilanovićZoran MilanovićEuropska pučka stranka, koja ima najviše zastupnika u Europskom parlamentu, izrazila je u srijedu punu potporu hrvatskoj vladi i premijerki Jadranki Kosor u vezi s današnjim glasovanjem o povjerenju u Hrvatskom saboru.

"Htio bih izraziti svoju nedvosmislenu potporu hrvatskoj premijerki i predsjednici Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Jadranki Kosor za njezina postignuća i težak rad u borbi protiv korupcije u Hrvatskoj, za rješavanje graničnog prijepora sa Slovenijom i za njezine impresivna postignuća u pregovorima s EU-om, koja su dovela Hrvatsku pred vrata punopravnog članstva u Europskoj uniji", kaže se u poruci koju je potpisao glavni tajnik Europske pučke stranke Antonio Lopez-Isturiz.

"U vezi s današnjom izjavom u hrvatskom parlamentu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića glede potpore koju je premijerka Kosor dobila u Bruxellesu, Europska pučka stranka, njezin predsjednik Wilfried Martens i ja osobno dajemo punu pomoć i potporu hrvatskom narodu i vladi Jadranke Kosor. Kao stranka koja ima većinu u svim europskim institucijama, EPP će također u okviru proširenih sastanaka na vrhu i dalje podupirati Hrvatsku i premijerku kako bi uspješno dovršili pristupne pregovore. Nepotrebno je reći da će premijerka Kosor uskoro biti prvi premijer koji će sjediti u Europskom vijeću predstavljajući Hrvatsku kao punopravnu članicu EU-a", dodaje se u priopćenju.

U priopćenju se glavni tajnik EPP-a još jednom osvrće na izjave Zorana Milanovića. "U vezi s izjavama vođe SDP-a Zorana Milanovića, htio bih istakntui da on često sudjeluje na sastancima na niskoj razini u Bruxellesu, koji ne utječu na proces donošenja odluka u EU-u. Gospodin Milanović je u Bruxellesu politički irelevantan", kaže Antonio Lopez-Isturiz.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 27.10.10. 22:27

irelevantan ni manje ni više nego jaca


registracija
27/7/09

verina, 27.10.10. 23:42

Samo se neka ovi iz Bruxellesa ne miješaju u unutarnjue stvari Hrvatske! Gdje su bili kad smo ih trebali? Najbolje da ćemo birati vlast koja njima odgovara, kak ne...


registracija
8/8/09

tovar62, 28.10.10. 08:53

Eto moj Zoki ako si razumija poruku,,osudite zlocine koje ste napravili,,pa mozda i budete imali sanse,,,komunjare,,,,


registracija
9/5/10

lolobrigita, 28.10.10. 13:57

Potkupiti nekoga je jednostavno nešto bez čega HDZ ne zna.Znaju da svatko ima cijenu i kako ga potkupiti .Taj političarčić pučanin je sigurno bogatiji za par stotina tisućica.Samo za jedno diktirano pisamce koje je osvanulo,začudo,taman jučer. Čovjek sada urla od smijeha kako je lako zaradio lovu.Vjerojatno novcem od Fimi medije,dakle našim.Ostalo je još puno novca u blagajni HDZ-a,više nego u državnoj blagajni.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika