28.10.2010. / 08:02

Autor: Hina

Napadnut centar za liječenje kolere na Haitijiu

Centar za liječenje kolere Liječnika bez granica u gradu Saint-Marc napali su prosvjednici koji se boje širenja epidemije, javlja AFP u srijedu.

Stanovnici su bili nezadovoljni otvaranjem šatorske bolnice (Reuters)Stanovnici su bili nezadovoljni otvaranjem šatorske bolnice (Reuters)Centar za liječenje kolere Liječnika bez granica u gradu Saint-Marc napali su prosvjednici koji se boje širenja epidemije, javlja AFP.

Stanovnici grada smještenog u središtu epidemije, oko 100 km sjeverno od glavnog grada, bacali su u utorak kamenje na medicinsko osoblje humanitarne udruge koje je pokušavalo postaviti centar za liječenje izvan bolnice St. Nicolas koja je prepuna bolesnika.

"Gradnja centra kapaciteta 400 kreveta je prekinuta kada se jedna skupina usprotivila otvaranju centra. Nekoliko šatora je izgorilo. Za sada nema podataka o mogućim ozlijeđenima", prema priopćenju Liječnika bez granica.

Pripadnici plavih kaciga misije Ujedinjenih naroda na Haitiju intervenirali su i zaustavili napad, rekli su lokalni dužnosnici.

U srijedu su vojnici čuvali ono što je ostalo od srušenog medicinskog centra.

Do sada je od kolere na Haitiju umrlo blizu 300 ljudi, a više od 4.000 je oboljelo.

Vezane vijesti

Haiti i dalje čeka na obnovu

Haiti i dalje čeka na obnovu

Izgradnju Centra za djecu u šatorskom naselju u gradu Port-au-Princeu na Haitiju finaciralo je njemačko udruženje pod imenom „Kindernothilfe". Novac… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika