29.10.2010. / 18:44

Autor: Hina

Tour de France 2012 kreće iz Belgije

Najveća biciklistička utrka na svijetu Tour de France 2012. će započeti u belgijskom gradu Liegeu, a zbog Olimpijskih igara u Londonu, start će biti tjedan dana ranije od uobičajenog, već 30.lipnja, objavili su organizatori.

Tour de France će započeti tjedan dana ranijeTour de France će započeti tjedan dana ranijeNajveća biciklistička utrka na svijetu Tour de France 2012. će započeti u belgijskom gradu Liegeu, a zbog Olimpijskih igara u Londonu, start će biti tjedan dana ranije od uobičajenog, već 30.lipnja, objavili su organizatori.

Liege je uvodnu etapu Toura dobio u konkurenciji više od 200 gradova svijeta, a među kandidatima su bili čak i oni iz Katara i Japana. Liege je već jednom - 2004 - bio početna etapa Toura.

Posljednjih godina postao je običaj da Toura kreće izvan Francuske, pa je 2007. domaćin prologa bio London, a sljedeće će godine to biti Rotterdam.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika