30.10.2010. / 13:12

Autor: Hina

Pula: Zaplijenjena rekordna količina laboratorijski proizvedene droge

Uhićeni su u četvrtak, a tijekom provođenja operativne akcije i provedenim kriminalističkim istraživanjem zapljenjeno je ukupno pet kilograma droge mefedron i 250 grama droge 2C-I

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPolicijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta uhitili su pet osoba s područja Pule zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe droga, izvjestila je Policijska uprava istarska na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare u Puli.

Riječ je o 30-godišnjem I.B., 24-godišnjem D.B., 24-godišnjem A.C., 38-godišnjem A.G. i 26-godišnjem K.Ž., svi iz Pule od kojih su neki već poznati policiji.

Po riječima Gordane Ostović iz Operativno-komunikacijskog centra PU istarske, uhićeni su u četvrtak, a tijekom provođenja operativne akcije i provedenim kriminalističkim istraživanjem zapljenjeno je ukupno pet kilograma droge mefedron i 250 grama droge 2C-I.

Tijekom policijske akcije pretražene su tri kuće, jedan stan i jedan osobni automobil koji su koristili uhićene osobe, gdje je, uz ostalo, pronađeno ukupno 358 grama bijele praškaste materije u paketićima namijenjenim uličnim preprodaji, jedan automatski pištolj, 75 komada streljiva, bankovni nalozi za prijenos novca, mobiteli, strani i domaći novac i dva laptopa.

Po završetku kriminalističkog istraživanja uhićene su osobe jučer privedene u istražni centar Županijskog suda u Puli zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.

Voditelj odjela kriminaliteta droga PU istarske Mile Orešković kazao je kako je riječ o drogama koje su relativno novijeg, i koje su se nedavno pojavile na hrvatskom tržištu. Istaknuo je kako su po kemijskom sastavu identične droge, s time da je droga 2C-I opasnijeg djelovanja jer izaziva i učinke halucijenog djelovanja. Zapljenjena droga je velike čistoće naročito droge 2C-I.

"Riječ je o drogama koje su proizvedene laboratorijski i nisu prirodnog porijekla a ovo je prva veća zapljena ove vrste droga u Hrvatskoj", naglasio je Orešković. Cijela policijska akcija trajala je više mjeseci, dodao je.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
30/8/10

TonyP, 30.10.10. 14:32

bravo plavci!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika