31.10.2010. / 10:39

Autor: Hina

Uhićen pošiljatelj eksploziva: 'Paket iz Jemena za SAD trebao se aktivirati u zrakoplovu'

Dan nakon što su u zrakoplovima tvrtki Fedex i UPS na letovima za SAD nađena dva paketa poslana iz Jemena s eksplozivnim materijama u zračnim lukama u Britaniji i Dubaiju u tijeku su istrage na Bliskom istoku, Europi i SAD-u

Foto: ReutersFoto: ReutersBritanski premijer David Cameron u subotu je izjavio da je paket s eksplozivom pronađen u britanskoj zračnoj luci trebao eksplodirati u zrakoplovu a jemenske su vlasti uhitile ženu za koju se sumnja da je upletena u slanje tog paketa.

"Vjerujemo da je naprava trebala eksplodirati u zrakoplovu", rekao je Cameron. "Još nema dokaza da je trebala biti detonirana na britanskom tlu ali, naravno, to ne možemo isključiti", rekao je britanski premijer prenijela je agencija Dpa.

Dan nakon što su u zrakoplovima tvrtki Fedex i UPS na letovima za SAD nađena dva paketa poslana iz Jemena s eksplozivnim materijama u zračnim lukama u Britaniji i Dubaiju u tijeku su istrage na Bliskom istoku, Europi i SAD-u. Jemenski su dužnosnici rekli i da provjeravaju "još sumnjivih pakleta koji su trebali biti poslani van zemlje, uključujući i neke za SAD".

Dužnosnik jemenskih službi sigurnosti rekao je da je u subotu uhićena žena za koju se smatra da je upletena u slanje paketa s eksplozivom za SAD nakon što je policija okružila kuću u Sani gdje se krila, izvijestila je agencija Reuters.

"Nacionalne snage sigurnosti upravo su uhitile ženu", rekao je dužnosnik i dodao da su vlasti ženu našle preko telefonskog broja koji je ostavila u tvrtki koja organizire prijevoze pošiljaka.

Jemenski predsjednik Ali Abdulah Saleh je ranije rekao da su snage sigurnosti okružile kuću gdje se mlada žena sklonila no nije naveo gdje se kuća nalazi niti druge pojedinosti o ženi.

Francuska je otkazala sve teretne letove koji su u njene zračne luke trebali stići iz Jemena.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika