31.10.2010. / 17:40

Autor: Hina

Njemačka upozorila Veliku Britaniju na pošiljke iz Jemena

Dva paketa s eksplozivnim napravama pronađena su u petak u Britaniji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima na teretnim zrakoplovima koji su iz Jemena letjeli za Chicago

Foto: ArhivaFoto: ArhivaNjemačka je na temelju dojave "prijateljske obavještajne službe" upozorila Veliku Britaniju na pošiljke iz Jemena u kojima su se nalazile eksplozivne naprave, izjavio je u nedjelju njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maizere.

On je u Dresdenu izjavio da su njemačke vlasti između četvrtka navečer i petka ujutro dobile dojavu da je eksploziv u pošiljkama upućenim u SAD. Njemačka je tada uspjela doznati brojeve pošiljki i dostavila ga britanskim vlastima. Ministar nije rekao tko je poslao dojavu, a list Bilt am Sonntag kaže da je izvot iz Saudijske Arabije.

De Maizere je zbog povišene pripravnosti vezane za otkriće eksplozivnih pošiljki otkazao svoj put u Izrael.

Dva paketa s eksplozivnim napravama pronađena su u petak u Britaniji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima na teretnim zrakoplovima koji su iz Jemena letjeli za Chicago. Paketi su trebali biti isporučeni dvjema sinagogama u Chicagu.

Jemenska služba sigurnosti u subotu je uhitila ženu za koju se smatra da je upletena u slanje paketa s eksplozivom za SAD. Jemenske su vlasti i u nedjelju nastavile s uhićenjima a zasad nije objavljeno koliko je osoba uhićeno u vezi s najnovijim pokušajem terorističkih napada.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika