01.11.2010. / 15:16

Autor: Hina

HDZ 1990.: Nije moguć miran razlaz u BiH, to nije funkcionalna država

Stranka HDZ 1990. ocijenila je u ponedjeljak da nije moguć miran razlaz u Bosni i Hercegovini kako je to predložio bivši američki diplomat William Montgomery u medijskome nastupu koji je izazvao buru osuda u Sarajevu.

Božo Ljubić, predsjednik HDZ 1990.Božo Ljubić, predsjednik HDZ 1990.Stranka HDZ 1990. ocijenila je u ponedjeljak da nije moguć miran razlaz u Bosni i Hercegovini kako je to predložio bivši američki diplomat William Montgomery u medijskome nastupu koji je izazvao buru osuda u Sarajevu.

Iz HDZ-a 1990. ističu da Bosna i Hercegovina nije učinkovita država, no da se ne bi mogla provesti mirna disolucija zemlje.

"Mi držimo da mirna disolucija zemlje nije moguća. BiH nije funkcionalna, no ne može se govoriti da se radi o propaloj državi", naveli su iz ureda za informiranje HDZ-a 1990.

Ova stranka se zalaže za očuvanje Bosne i Hercegovine i temeljitu ustavnu reformu u kojoj bi Hrvati imali jednaku poziciju u pogledu institucionalnih prava u odnosu na Bošnjake i Srbe.

U programu sarajevske komercijalne televizije TV1 bivši američki veleposlanik u Hrvatskoj i u Srbiji William Montgomery je ovaj vikend kazao da je BiH i 15 godina nakon rata problematična država u kojoj nijedan važniji problem nije riješen i da je stoga realno razmišljati o njezinoj podjeli.

"Nikoga u BiH ne treba prisiljavati da ostane u zemlji koja ne funkcionira, a jedno od mogućih rješenja je otcjepljenje Republike Srpske i mirna disolucija zemlje", izjavio je on.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
9/10/10

diferencijal, 01.11.10. 15:38

Ljubiću začepi, popušio si na izborima. Čova i Dodik trebaju rješavati stavri, a mirna podjela je zaista, najbolje rješenje. Trajno.


registracija
27/4/10

fuzija2, 01.11.10. 17:12

Podjela ce doci u bosni i Hercegovini i tu nema
dugog zivota za tu zajednicu cijeli svijet je se
umorio sa sarajevskim pasalukom, i mnoge zemlje
razmisljaju da ce poceti prekidati diplomatske
odnose sa sarajevom daju ci mu do znanja da
sarajevo ne tezi demokraciji i ljudskom dostojanstvu
koje su gazili sve do danas.
Mnoge svjetske zemlje smatraju DODIKA kao
hrabrog Srbina, a HRVATE smatraju da su
najvece kukavice i lopuzine i sve svoje
pokradose u HRVATSKOJ.
U HRVATSKOJ je zavladala "jugojanjicarska mafija"
na celu sa ravnateljem mesicem i ujedno je se
HRT-a pretvorila u mesicevo debelo guzno crijevo
sa jednom grupom "BAKTERIJANACA" koji
uvode cenzuru protiv svake istine kad se radi
o mesicu.


registracija
1/1/70

, 01.11.10. 17:49

Ercegovci,vi ste gnjide kakvih nema. Nasu Posavinu ste vi zrtvovali za vas kamenjar...zapamtite,mi HRVATI iz posavine nikad necemo prihvatiti ono sto ercegovac lopovski opredlozi.


registracija
15/11/06

rimaz, 01.11.10. 18:21

fuzija2
ti očigledno lupaš iz ugodnog azila iz neke države u kojoj si sit, skrio si porijeklo i manji si od makova zrna. Svjetsko mišljenje o Dodiku i Hrvatima je mišljenje Šumadijskih stručnjaka za svjetski poredak.


registracija
1/11/10

lagumdzija, 01.11.10. 22:08

Jasno je da su islamski teroristi, na čelu sa mojim prezimenjakom Zlatkom - okupirali Sarajevo. Većina muslimana u BiH jedva čeka da se ti teroristi strpaju napokon u zatvore - Silajdžić, Čengić, Lagumdžija, Izetbegović itd. Njihov cilj je stvaranje terorističke baze u Evropi. Sredstva su sva dopuštena, što smo i danas vidjeli u Iraku, gdje su islamski teroristi poubijali djecu i nevine kršćane u crkvi - oružjem koje im je nedavno isporučio Izetbegović. Dodik je heroj nove Evrope !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika