01.11.2010. / 16:38

Autor: Hina

Grčka policija otkrila paket bombu adresiranu na francuskog predsjednika

"Jedno od eksplozivnih sredstva koje su osumnjičenici nosili bilo je adresirano na predsjednika Francuske, Nicolasa Sarkozyja", izjavio je za Reuters glasnogovornik policije

Nicolas SarkozyNicolas SarkozyGrčka policija je priopćila da je u ponedjeljak otkrila paket s eksplozivnom napravom adresiran na francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja nakon što je drugi paket eksplodirao u jednoj tvrtki za dostavu pošiljaka u Ateni.

"Jedno od eksplozivnih sredstva koje su osumnjičenici nosili bilo je adresirano na predsjednika Francuske, Nicolasa Sarkozyja", izjavio je za Reuters glasnogovornik policije.

Po njegovim riječima, drugi takvi paketi bili su adresirani na veleposlanstva Belgije, Nizozemske i Meksika, a jedan od njih ranije je eksplodirao u Ateni i pritom je lakše ozlijeđena djelatnica tvrtke za dostavu pošiljaka.

Ostale pakete deaktivirala je policija.

"Policija vjeruje da al Kaida nije povezana s tim. Mi i dalje provodimo istragu", rekao je glasnogovornik dodajući da su vazano za taj slučaj uhićena dvojica muškaraca za koje se sumnja da su povezani s jednom grčkom ljevičarskom gerilskom skupinom.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika