03.11.2010. / 13:45

Autor: Hina

HSP: Posjet srbijanskog predsjednika poraz je hrvatske politike

U današnjem priopćenju HSP-a među ostalim se navodi kako od srbijanskog predsjednika očekuju ispriku zbog agresije Srbije na Hrvatsku i počinjenih zločina, a ne izražavanje žaljenja uz relativiziranje odgovornosti za rat

Boris TadićBoris TadićPosjet srbijanskoga predsjednika Borisa Tadića Vukovaru i Paulin Dvoru neprihvatljiv je i predstavlja poraz hrvatske politike, ocijenjeno je na konferenciji za novinare predsjednika vukovarsko-srijemskog HSP-a Mladena Leovca.

"Tadićev posjet Vukovaru način je dodvoravanja Srbije Europskoj uniji i međunarodnoj zajednici", ustvrdio je Leovac i ocijenio kako "kroz Tadićev posjet hrvatska vlada na štetu žrtava Domovinskog rata stavlja Srbiju na poziciju regionalnog lidera".

Po njegovim riječima, Paulin Dvor je mjesto u kojem su "u jednom ekscesu stradali srpski civili", za što su provedeni pravosudni procesi i osuđeni počinitelji.

"Nasuprot tomu, nitko još nije odgovarao za brojne zločine počinjene u okolnim mjestima, poput Laslova i Ernestinova ili Lovasa, u kojem je ubijeno 90 civila, 68 u Tovarniku, 63 u Sotinu itd.", ustvrdio je Leovac.

Također je rekao kako je u sklopu posjeta HSP-u danas u Vukovar trebalo doći izaslanstvo braniteljskih udruga Kosova koje je prije Tadića imalo namjeru posjetiti Ovčaru i položiti vijenac i zapaliti svijeću.

"Nažalost, oni su onemogućeni u dolasku jer im je hrvatsko veleposlanstvo u Prištini odbilo u posljednji trenutak izdati vize", ustvrdio je Leovac, dodajući kako to zasigurno nije slučajno i da je riječ o "koordiniranoj akciji predsjednika Ive Josipovića i ministra vanjskih poslova Gorana Jandrokovića kako bi Tadićev boravak u Vukovaru prošao što ugodnije".

Sutrašnji mirni prosvjed, koji je HSP najavio u Vukovaru u povodu Tadićeva posjeta, vodit će predsjednik stranke Danijel Srb, a počet će otprilike jedan sat prije dolaska srbijanskog predsjednika.

Inače, ta je stranka danas u 11 sati održala konferencije za novinare i u drugim hrvatskim županijama.

Najavljeno je da će sutra u 12 sati članovi HSP-a, u spomen na 19. godišnjicu sloma obrane Vukovara, zapaliti 19 svijeća kod zgrade Gradskoga poglavarstva, a istodobno će to učiniti na glavnim trgovima u sjedištima svih županija.

U današnjem priopćenju HSP-a među ostalim se navodi kako od srbijanskog predsjednika očekuju ispriku zbog agresije Srbije na Hrvatsku i počinjenih zločina, a ne izražavanje žaljenja uz relativiziranje odgovornosti za rat.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika