03.11.2010. / 15:33

Autor: Nacional.hr

Strani mediji izvještavaju o presudi ubojicama Ive Pukanića

Svjetske novinske agencije izvijestile su o presudi optuženima za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića

Optuženi su osuđeni na 15 do 40 godina zatvoraOptuženi su osuđeni na 15 do 40 godina zatvoraNakon što je u Zagrebu objavljena presuda za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića tu su vijest prenijeli i ugledni svjetski mediji.

BBC tako izvještava kako je optužena šestorka osuđena na zatvorsku kaznu od 15 do 40 godina jer su "počinili ubojstvo i sudjelovali u počinjenju ubojstva". Podsjeća i kako još uvijek traje suđenje trojici optuženih u Beogradu.

Reuters podsjeća i kako je sutkinja Ivana Kršul istaknula kako sud nije uspio odrediti tko je naručio ubojstvo zbog kojeg su morala otići dva ministra.

AFP ističe kako je Pukanić bio poznat po svojim tekstovima o organiziranom kriminalu te je zbog toga u javnosti bio smatran kontroverznim novinarom. Piše i kako je nakon ubojstva Ive Pukanića ojačala policijska suradnja između Beograda i Zagreba koja je na kraju rezultirala potpisivanjem sporazuma o izručivanju.

The Associated Press također je popratio rezultate suđenja istaknuvši kako je ubojstvo Ive Pukanića vjerojatno povezano s duhanskom mafijom o kojoj je pisao i svjedočio. Podsjeća da se ubojstvo u središtu Zagreba dogodilo samo nekoliko dana nakon ubojstva kćeri uglednog odvjetnika, Ivane Hodak. Dodaju i da je njegovo ubojstvo prvo ubojstvo javne ličnosti nakon Domovinskog rata.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 03.11.10. 16:02

Ako su kazne za OVAKVO ubojstvo sve što hrvatsko sudstvo ima za reći,možemo samo nagađati kakve će presude biti za pljačku Hrvatske od strane samo malog dijela kriminalaca koji su u remetincu.Oni ostali;Pašalić,Kutle i druga bratija,proći će nekažnjeno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika