03.11.2010. / 20:08

Autor: Nacional.hr

Vukovarci su spremni: 60 posto odobrava Tadićev posjet, pola očekuje ispriku

Ukoliko Tadić pokaže žaljenje zbog patnji koje je Vukovar i njegovi stanovnici proživio, 15 posto ispitanih će to smatrati priznavanjem odgovornosti Srbije za rat. No, zanimljivo je da bi gotovo 20 posto Vukovaraca takvu gestu shvatilo kao uvredu

Ivo Josipović i Boris TadićIvo Josipović i Boris TadićPosjet srbijanskog predsjednika Borisa Tadića Vukovaru i sastanak s hrvatskim državnim vrhom, iako će biti neslužben, izaziva veliku medijsku pozornost. To će biti prvi posjet jednog srbijanskog političara "gradu heroju", a pod posebnim je povećalom Tadićev posjet Ovčari.

Dnevnik Nove TV proveo je istraživanje o javnom mnijenju stanovnika Vukovara uoči posjeta. Zanimljivo je da čak 60 posto Vukovaraca odobrava posjet Tadića njihovom gradu. Nešto više od polovice ispitanih očekuje da Tadić prilikom posjeta Vukovaru izrazi željenje zbog razaranja grada i ratnih zločina na Ovčari.

Ukoliko Tadić pokaže žaljenje zbog patnji koje je Vukovar i njegovi stanovnici proživio, 15 posto ispitanih će to smatrati priznavanjem odgovornosti Srbije za rat. No, zanimljivo je da bi gotovo 20 posto Vukovaraca takvu gestu shvatilo kao uvredu.

Podsjetimo, Tadić će se u Vukovaru i Paulin Dvoru sastati s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem te premijerkom Jadrankom Kosor. Kako sam posjet nije služben, u Vukovaru neće biti istaknuta srbijanska zastava, no mjere osiguranja biti će podignute na najvišu razinu.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 03.11.10. 22:41

Ja stvarno ne znam tko tu koga u zdrav mozak! Pa ovo je jedna od najvećih podvala u obliku anketa! Kakva isprika, kakvo žaljenje? Pare dajte, pare dajte! Sve mine očistite, sve kuće obnovite, svu duševnu bol platite, mirovine braniteljima itd. RATNA ODŠTETA a ne neke floskule pa vam ne bi više nikada palo na pamet bacati cveće po tenkovima niti popovima blagoslivljati bradonje. Šta bi mi sad trebali biti sretni da tu malo zmizdre? Kakve tekovine, pomirba, susjedski odnosi? Velikosrpski projekt živi, čeka se samo novi Milošević da nastavi dalje! Razapinju Tuđmana na isti križ s Miloševićem, a ni jedan hrvatski vojnik nije bio u Srbiji, niti je i jedan metak opaljen u Srbiji. Samo vi to sve skupa platite pa onda sanjajte Veliku Srbiju do Vladivostoka i Johannesburga!
Šajze!


registracija
3/8/10

Vjetar, 03.11.10. 22:48

Što će nama hrvatski političari kad imamo srpske. Dolaze i odlaze, predikaju po RH ne osvrčući se, kao da tu nema i kao tu ne žive i ne postoje Hrvati, a mali zeleni se klanjaju i postaju sve manji i manji i manji u očima svih pa i sebe samih.


registracija
20/8/10

McCoy, 04.11.10. 09:34

@Zvonko
Pare nisu problem. Para nema :P


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika