04.11.2010. / 11:33

Autor: NCL Promo

Plesna skupina Fire of Anatolia nastupa u Zagrebu, Splitu i Osijeku

Njihova turneja po Hrvatskoj započinje u Splitu. U Spaladium areni nastupaju već 11. studenog. Tri dana kasnije, 14. studenog u KC Dražen Petrović u Zagrebu i na kraju, 17. studenog u Gradskom vrtu u Osijeku

Fire of Anatolia Fire of Anatolia Veliki scenski spektakl najpoznatije turske plesne skupine Fire of Anatolia, drži rekord u Guinnessovoj knjizi rekorda za najbržu plesnu točku, a trenutno nosi status vodeće svjetske plesne atrakcije. Nakon spektakularnog nastupa u Domu Sportova 2006. godine gdje su mnogobrojnu publiku ostavili bez daha, dinamični Fire of Anatolia ponovno se vraća kako bi kroz svoju umjetnost predstavili silno bogatstvo tradicije i kulture prostora današnje Turske.

Njihova turneja po Hrvatskoj započinje u Splitu. U Spaladium areni nastupaju već 11. studenog. Tri dana kasnije, 14. studenog u KC Dražen Petrović u Zagrebu i na kraju, 17. studenog u Gradskom vrtu u Osijeku.

Plesna grupa The Fire of Anatolia (ex Sultans of The Dance) spajanjem folklornih elemenata iz najstarijih vremena s modernim plesom i baletom, predstavlja tradiciju i kulturu koje su se smjenjivale na jednom od najdinamičnijih povijesnih prostora svijeta, kroz alegoričnu borbu dobra i zla.

Prije sedam godina osnovao ju je koreograf i bivši novinar Mustafa Erdogan kako bi svijetu predstavio tursku povijest i kulturu. 'Želimo svijetu prezentirati vatru koja nastaje iz antičkih mozaika ljubavi te kulturalne povijesti Anatolije. Zato naš nastup nikoga ne ostavlja ravnodušnim', rekao je Erdogan.

Folklornoj ostavštini Azije, Mezopotamije, Mediterana i Balkana, izuzetan pečat u predstavi daje egzotični orijent, koji izvire iz svakog takta, a kulminira igrom derviša i egzotičnim izvijanjem 30 trbušnih plesačica.

Plesači Skupine Fire of Anatolia ušli su u Guinnessovu knjigu rekorda kao najbrži plesači stepa na svijetu, predstavu je od osnutka trupe prije 7 godina vidjelo preko 20 milijuna ljudi u preko 1000 nastupa diljem svijeta.

Ulaznice po cijenama od 200 do 400 kn u prodaji u svim poslovnicama diljem Hrvatske i inozemstva u sustavu Eventim.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika