04.11.2010. / 14:25

Autor: Hina

Friščić: Tadićeva isprika dobrodošla, ali još puno toga ostaje otvoreno

Naglasio je da rane onih koji su pretrpjeli ratne strahote ni nakon 20 godina nisu zacijelile, da je još uvijek mnogo onih "za koje se ne zna gdje su im kosti, što se s njima dogodilo i jesu li stradali"

Josip FriščićJosip FriščićPredsjednik HSS-a i potpredsjednik Sabora Josip Friščić izjavio je kako je današnja isprika srpskog predsjednika Borisa Tadića u Vukovaru dobrodošla, ali i istaknuo da je između Hrvatske i Srbije ostalo otvoreno još puno stvari, koje se, naglasio je, ne mogu zaboraviti.

"Kada je riječ o isprici, možemo praštati, to je vrhunska tekovina koju netko može u sebi izgraditi, ali ne treba zaboraviti, jer tko zaboravlja povijest, ona mu se često vrati. Sve ove riječi isprike su dobrodošle, ali njima ne zatvaramo tu knjigu", izjavio je Friščić novinarima u Saboru.

Naglasio je da rane onih koji su pretrpjeli ratne strahote ni nakon 20 godina nisu zacijelile, da je još uvijek mnogo onih "za koje se ne zna gdje su im kosti, što se s njima dogodilo i jesu li stradali".

Još je uvijek, dodao je Friščić, puno nezbrinutih jer su im strahote rata ugrozile egzistenciju i obitelji, još uvijek nije riješeno pitanje granica niti je li Srbija bila agresor na Hrvatsku, oko čega se očekuje i sudski pravorijek.

"Dakle, još puno toga ostaje otvoreno. O tome treba razgovarati, dogovarati i sigurno da svi mi očekujemo i pozdravljamo da se vodstva dviju država nalaze i razgovaraju, jer time stvaraju pretpostavke za rješavanje svih ovih pitanja", zaključio je Friščić.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
30/6/09

jebivjetar, 04.11.10. 22:46

E moj konje prigorski ! Sada si smislio nešto što i magarci znaju. Ako nemaš seljačino glupa nešto pametno za reči - čkomi ! Vire ti pertle iz Suzaninog šupka ! To joj smeta pri hodu pa se spotiče !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika