04.11.2010. / 16:31

Autor: Hina

Milanović: Tadićev posjet Vukovaru poboljšat će hrvatsko-srpske odnose

Upitan je li možda neprimjereno da je Tadić u istom danu posjetio Vukovar i Paulin Dvor, Milanović je rekao kako je već ranije izjavio kako će Tadića kritizirati u Srbiji što je došao u Hrvatsku i da u Hrvatskoj neće biti svi zadovoljni i da će biti prigovora, ali da je to samo po sebi čin koj treba pozdraviti

Zoran MilanovićZoran MilanovićPredsjednik SDP-a Zoran Milanović pozdravio je, u izjavi novinarima, današnji posjet srbijanskog predsjednika Borisa Tadića Vukovaru i ispriku na Ovčari ocijenivši kako je to već samo po sebi poboljšanje hrvatsko-srpskih odnosa koji su, kako je rekao, imali svojih velikih padova i malo slabijih uspona i da je ovo jedna faza uspona te da samo može pozdraviti Tadićev dolazak u Hrvatsku.

"Jako mi je drago da je to na inicijativu hrvatskog predsjednika Josipovića i da je tamo bila i hrvatska predsjednica vlade Jadranka Kosor i da se to konačno događa. To može donijeti samo dobro", drži Milanović.

Upitan je li možda neprimjereno da je Tadić u istom danu posjetio Vukovar i Paulin Dvor, Milanović je rekao kako je već ranije izjavio kako će Tadića kritizirati u Srbiji što je došao u Hrvatsku i da u Hrvatskoj neće biti svi zadovoljni i da će biti prigovora, ali da je to samo po sebi čin koj treba pozdraviti. Svakako da je nemoguće usporediti žrtve u Paulin Dvoru s onima u Vukovaru, no one su velike i vječne kao i svaka druga ljudska žrtva, no žrtva Vukovara je ogromna, ali činjenica je da je Tadić to morao napraviti zbog reakcija srbijanske javnosti, jer je on predsjednik Srbije, rekao je Milanović.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika