04.11.2010. / 17:42

Autor: Hina

Vrhovni sud Federacije BiH naložio ponovno suđenje Ognjenu Šimiću

Ognjen Šimić je prije izricanja pravomoćne presude u Hrvatskoj pobjegao u BiH gdje se i sada nalazi a Hrvatska je od pravosudnih vlasti BiH zatražila da ga se uputi na izdržavanje kazne temeljem međudržavnog sporazuma o pomoći u kaznenim stvarima

Ognjen ŠimićOgnjen ŠimićVrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine ukinuo je presudu od dvije i pol godine zatvora liječniku Ognjenu Šimiću i vratio cijeli postupak na ponovno suđenje Županijskom sudu u Sarajevu, potvrđeno je u četvrtak Hini iz ureda odvjetnika Nikice Gržića koji zastupa Šimića u ovom predmetu.

Županijski sud u Sarajevu je u lipnju ove godine, na temelju zahtjeva hrvatskog ministarstva pravosuđa za provedbu presude kojom je Šimić zbog primanja mita u Hrvatskoj osuđen na pet godina zatvora, proveo ponovno suđenje i tu kaznu smanjio na dvije i pol godine zatvora.

Vrhovni sud Federacije BiH je u drugostupanjskom postupku zaključio kako je u toj presudi sadržano niz bitnih povreda zakona o kaznenom postupku Federacije BiH te je stoga presudu poništio i naložio novo suđenje.

Ognjen Šimić je prije izricanja pravomoćne presude u Hrvatskoj pobjegao u BiH gdje se i sada nalazi a Hrvatska je od pravosudnih vlasti BiH zatražila da ga se uputi na izdržavanje kazne temeljem međudržavnog sporazuma o pomoći u kaznenim stvarima.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 04.11.10. 18:45

Majmune licemjerni i lažljivi.Sa koliko figa u džepu si polagao Hipokratovu zakletvu?Deklariraš li se možda i kao vjernik?Savjest ti nije jača strana no mislim da si pogrešna osoba u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu.Mjesto ti je u Remetincu sa ostalim lopovima.No gdje god bio,tvoja (ne)djela idu za tobom.


registracija
15/11/06

rimaz, 05.11.10. 06:57

Šteta za sve nas. Tako dobar kirurg, a tako pohlepan ili bahat. Očito, te dvije "osobine" nisu kompatibilne u liječniku. I pored svega, nije zaslužio tolike pogrde. Što je njegov slučaj u poređenju sa "modernim" slučajevima koji se trenutno vrte po DORH-u i MUP-u. Skoro da kažem, da i nije slučaj. Veće zlo su napravili ginekolozi u Varaždinu i o njima je bilo riječi samo prvi dan i gotovo. Pitam se jesmo li mi malo licemjerna nacija, ili smo dio balkanskog mentaliteta koji slavi i uživa u tuđim mukama.


registracija
11/1/10

fluid, 05.11.10. 10:53

Rimaz@.Neznam iz kojih razloga brkaš pojmove!?Šimić je doktor-kriminalac!Ginekolozi su ginekolozi-kriminalci! Itd.Itd.Bolje bi bilo reći da su oni sv i kriminalci pa onda titule ili funkcije.Netreba umanjivati kriminalno ponašanje koliki god razmjeri bili.Isto se odnosi i na katoličku crkvu.Nemam ništa protiv da rade duhovni poziv,za koji su se navodno opredjelili iz nekih unutarnjih pobuda prema Bogu,te da primaju od vjernika tkzv.milodare.Dakle koliko tko može i hoće dati.Ali odrediti iznos i to pozamašan i mnogima nemoguć,za određene obrede pri crkci,to je nedopustivo.Stvar poprima ogromne razmjere lopovluka i prevare kada ti isti službenici Božiji,neće da krste ili sahrane dijete ili odraslo,svejedno,ako računi sa crkvom nisu podmireni.Ili vjenčanje,neće da ga obave ako nije sve plaćeno.Itd.To je nedopustivo i sve je to pohlepa,pljačka i kriminal.Iskorištavanje onih za koje su,navodno svi ti veleučeni ljudi,ovdje da bi spasili nečije zdravlje ili dušu.To apsolutno nema veze sa njihovim poslanjima.Ali tko voli neka izvoli.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika