05.11.2010. / 07:14

Autor: Hina

Tadićev posjet Vukovaru važna vijest i u BiH

Posjet srbijanskog predsjednika Borisa Tadića Vukovaru i njegova isprika zbog nedužnih žrtava stradalih tijekom ratne okupacije tog grada vijest je kojoj su elektronički mediji u Bosni i Hercegovinu u četvrtak posvetili veliku pozornost.

Boris Tadić i Ivo JosipovićBoris Tadić i Ivo JosipovićPosjet srbijanskog predsjednika Borisa Tadića Vukovaru i njegova isprika zbog nedužnih žrtava stradalih tijekom ratne okupacije tog grada vijest je kojoj su elektronički mediji u Bosni i Hercegovinu u četvrtak posvetili veliku pozornost.

Bosanskohercegovačka državna televizija BHT 1 i televizije Federacije BiH (FTV) odnosno Republike Srpske (RTRS) opširno su izvijestile o Tadićevu boravku u Vukovaru i Paulinom Dvoru te o tome kako se sastao s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem i premijerkom Jadrankom Kosor.

FTV ističe kako je je Tadićev posjet posebice obilježilo njegovo polaganje vijenca na spomen-obilježje na Ovčari te činjenica da je upravo s tog mjesta uputio riječi isprike i pozvao na okretanje nove stranice povijesti u odnosima između Hrvatske i Srbije.

I RTRS u svom izvješću navodi kako je Tadićeva temeljna poruka da se priznanjem zločina stvaraju mogućnosti za oprost i pomirbu. Ta televizija konstatira kako je i hrvatski predsjednik Josipović uvjeren kako će priznavanje odgovornosti za zločine predstavljati novi poticaj razvitku dobrosusjedskih odnosa.

Informacije o Tadićevu posjetu Vukovaru i Paulin Dvoru dobile su najvažnije mjesto u vanjskopolitičkim rubrikama i svih drugih utjecajnijih radijskih i televizijskih postaja u BiH.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika