06.11.2010. / 21:05

Autor: Hina

Papa pozvao Europu da se "otvori Bogu" i da mu "krene ususret bez bojazni"

Papa Benedikt XVI. u subotu je pozvao Europu da se "otvori Bogu" i da "mu krene ususret bez bojazni" te je nazvao tragičnima pokrete organizirane protiv svećenika na tom kontinentu krajem 19. stoljeća.

Papa Benedikt XVI. (Reuters)Papa Benedikt XVI. (Reuters)Papa Benedikt XVI. u subotu je pozvao Europu da se "otvori Bogu" i da "mu krene ususret bez bojazni" te je nazvao tragičnima pokrete organizirane protiv svećenika na tom kontinentu krajem 19. stoljeća.

"Božje ime treba ponovno radosno odzvanjati europskim nebom", rekao je Papa na misi koju je predvodio u subotu u španjolskome svetištu Santiagu de Composteli.

"Europa znanosti i tehnologija, Europa civilizacije i kulture trebala bi istodobno biti otvorena uzvišenosti i bratstvu s drugim kontinentima", rekao je.

Korijeni kršćanske tradicije, smatra Benedikt XVI., "utkani su u temelje velikih filozofskih, literarnih, kulturnih i socijalnih ostvarenja u Europi".

"Tragično je bilo, osobito u 19. stoljeću, kada se proširilo uvjerenje da je Bog protivnik čovjekov i neprijatelj njegove slobode", rekao je Benedikt, dodavši kako su ideje "što su ih tada zagovarali protivnici svećenstva i ateisti bile pokušaj da se ocrni istinska biblijska vjera".

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika