08.11.2010. / 20:44

Autor: Hina

Rolls Royce rekao da je incident Qantasova zrakoplova vezan samo za motor Trent 900

Incident koji je uzrokovao dramatično izvanredno slijetanje zrakoplova Airbus A380 tvrtke Qantas Airways u Singapuru prošlog tjedna vezan samo za Rolls Royceov motor Trent 900, priopćio je u ponedjeljak britanski proizvođač motora za zrakoplove.

Qantasov motor eksplodirao je prošlog tjednaQantasov motor eksplodirao je prošlog tjednaIncident koji je uzrokovao dramatično izvanredno slijetanje zrakoplova Airbus A380 tvrtke Qantas Airways u Singapuru prošlog tjedna vezan samo za Rolls Royceov motor Trent 900, priopćio je u ponedjeljak britanski proizvođač motora za zrakoplove.

Rolls Royce je u u izjavi u Londonu rekao da je kao rezultat istraga s Airbusom i nadležnim zrakoplovnim agencijama dogovoren niz provjera i inspekcija.

"Rolls Royce je ostvario napredak u razumijevanju kvara motora Trent 900 u zrakoplovu A380 na Qantasovu letu Q32 4. studenog 2010. godine. Sada je jasno da je incident vezan za motor Trent 900", kaže se u izjavi.

Tvrtka je također istaknula da je to prvi takav kvar na nekom od njezinih motora za civilnu uporabu od 1994.

"Radimo u uskoj suradnji s Airbusom, našim klijentima i vlastima, i kao i uvijek sigurnost ostaje naš najveći prioritet", kaže se u izjavi.

Dionice Rolls Roycea na londonskoj burzi oporavile su se za više od dva posto prije u ponedjeljak nakon što su krajem prošlog tjedna pale za oko 5 posto.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika