08.11.2010. / 20:46

Autor: Hina

Gul: pregovori s EU blokirani zbog "umjetnih i nepoštenih prepreka"

Turski predsjednik Abdullah Gul u ponedjeljak je izjavio da Turska čini sve što može glede pristupnih pregovora u EU, ali da je napredak u pregovorima blokiran nepoštenim i umjetnim preprekama.

Abdullah Gul (Reuters)Abdullah Gul (Reuters)Turski predsjednik Abdullah Gul u ponedjeljak je izjavio da Turska čini sve što može glede pristupnih pregovora u EU, ali da je napredak u pregovorima blokiran nepoštenim i umjetnim preprekama.

"S naše strane ćemo sve učiniti...Ali što se tiče europske strane, nisam siguran. Moram biti iskren jer vidim neke umjetno napravljene i nepoštene prepreke u pregovaračkom procesu", kazao je Gul u razgovoru za BBC uoči izvješća EU-a o napretku zemalja kandidata.

Iako Gul nije podrobnije objašnjavao o kakvim se "preprekama" radi, turski dužnosnici tvrde da neke članice Unije koriste pitanje Cipra za odugovlačenje turskih pristupnih pregovora.

Pristupni pregovori s Turskom su potpuno zaustavljeni zbog odbijanja Ankare da otvori svoje luke i aerodrome prometu s Cipra, dok EU istodobno održava blokadu turske enklave na sjevernom Cipru.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

registracija
23/8/09

xaron, 11.11.10. 19:37

EU je nepostena, a Turska je "posteno" napala
Cipar i zauzela trecinu otoka. Svasta od ovih Turaka.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika