09.11.2010. / 15:55

Autor: Hina

Još tri mjeseca u pritvoru: Nevenka Jurak počinje iznositi obranu pred USKOK-ovim istražiteljima

Vlasnica tvrtke "Fimi media" poslijepodne u sjedištu USKOK-a u Gajevoj ulici počinje iznositi svoju obranu zbog sumnji da je preko njene tvrtke iz javnih poduzeća i ministarstava izvučeno više desetaka milijuna kuna, doznaje se iz izvora bliskih istrazi.

Nevenka JurakNevenka JurakVlasnica tvrtke "Fimi media" poslijepodne u sjedištu USKOK-a u Gajevoj ulici počinje iznositi svoju obranu zbog sumnji da je preko njene tvrtke iz javnih poduzeća i ministarstava izvučeno više desetaka milijuna kuna, doznaje se iz izvora bliskih istrazi.

Termin za ispitivanje pred USKOK-ovim istražiteljima Jurak je dobila nakon što joj je danas rano poslijepodne produljen istražni zatvor za još tri mjeseca.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić istražni joj je zatvor produljio zbog sumnje da bi mogla utjecati na šezdesetak svjedoka koji još nisu ispitani u ovom postupku. USKOK koji je zatražio da se Nevenki Jurak produlji istražni zatvor ovoga puta nije tražio da ju se u Remetincu zadrži i zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Nevenka Jurak prva je uhićena u aferi "Fimi media" još 9. kolovoza, a iako najprije pred istražiteljima nije željela govoriti o optužbama za koje se tereti njena je obrana kasnije ustvrdila da bi bilo vrlo loše da se do kraja postupka brani šutnjom.

Nagađa se da bi nakon iznošenja svoje obrane pred USKOK-ovim istražiteljima, što bi moglo trajati nekoliko dana, i ona mogla biti puštena da se brani sa slobode pa u Remetincu najvjerojatnije neće provesti naredna čitava tri mjeseca za koliko joj je istražni zatvor danas produljio Županijski sud.

Inače iz istražnog je zatvora danas puštena njena suradnica Anita Lončar Papeš koja je pred USKOK-ovim istražiteljima iznijela svoju obranu.

Na slobodu je izašla oko 14,15 sati i pritom nije željela davati izjave.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika