10.11.2010. / 11:29

Autor: Martina Čizmić

Google u strahu: Zaposlenici dobili povišice kako bi ostali vjerni kompaniji

"Želimo i dalje privlačiti najbolje ljude u Google", stoji u mailu

Google je dao povišicu svojim zaposlenicimaGoogle je dao povišicu svojim zaposlenicimaViše od 23 tisuća Googleovih zaposlenika dobilo je povišicu od 10 posto koju će osjetiti na plaćama za siječanj. Više novca odgovor je uprave tvrtke na sve češće kontakte "lovaca na talente" s njihovim zaposlenicima.

Kako piše Wall Street Journal, Google u sljedećoj godini planira zaoštriti tržišnu borbu s Facebookom, a za to mu je potrebna iskusna i dobro obrazovana radna snaga.

U e-mailu koji je izvršni direktor Eric Schmidt poslao svim zaposlenicima, povišicu objašnjava željom za podizanjem morala zaposlenicima.

"Želimo i dalje privlačiti najbolje ljude u Google", stoji u mailu. Schmidt je dodao i kako interne ankete pokazuju kako je visina plaće presudna za ostanak u toj kompaniji, a zaposlenike posebno vesele bonusi ili isplate dividendi.

Zanimljivo je da je Google započeo s razvijanjem matematičke formule kako bi izračunao koji su zaposlenici skloniji otići iz tvrtke te se na taj način pripremio na njihov odlazak.

Vezane vijesti

Google između dvije vatre

Google između dvije vatre

Google je prošle godine iz svojih raznovrsnih ponuda na internetu obrisao više od pet milijuna sadržaja, internetskih stranica i adresa. Mjesečno ova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika