10.11.2010. / 13:04

Autor: Nacional.hr

Kosor: Mi smo na putu da dođemo na put izlaska iz recesije

Čak je uspjela "pecnuti" i sindikate, rekavši kako je jedan od primjera apsurdnosti s kojima se susreće u svome radu neuspjeh promjena Zakona o radu

Jadranka KosorJadranka KosorPremijerka Jadranka Kosor i Vlada u posljednje vrijeme daju takve izjave iz kojih bi se dalo zaključiti kako je Hrvatska na najboljem putu da izađe iz krize u koju je ušla prije više od dvije godine.

Na savjetovanju Hrvatskog društva ekonomista koje se održava u Opatiji do kraja tjedna, premijerka Kosor okupljene je pokušala uvjeriti kako se Program gospodarskog oporavka provodi bez ikakvih odgađanja. No, kada je pokušala okupljenima objasniti gdje se točno na tom putu nalazi Hrvatska, po prvi put je iskreno rekla gdje smo.

"Mi smo na putu da dođemo na put izlaska iz recesije", rekla je premijerka i tako potvrdila da je do izlaska iz krize još dale put.

Kako javlja Index, premijerka je ostala čvrsta u svome stajalištu da Hrvatskoj ne treba pomoć MMF-a. Istaknula je kako Vlada o Programu gospodarskog oporavka raspravlja svakog tjedna te će dati sve od sebe da mjere budu provedene do kraja godine.

Čak je uspjela "pecnuti" i sindikate, rekavši kako je jedan od primjera apsurdnosti s kojima se susreće u svome radu neuspjeh promjena Zakona o radu.

Inače, otvarajući skup, predsjednik Hrvatskog društva ekonomista Ljubo Jurčić s posebnim se žarom obraćao predstavnicima Vlade koji su sjedili u prvom redu, rekavši im u jednom trenutku "Jesmo li vam rekli što će se dogoditi?".

Jurčić je ponovio i stajalište sve većeg broja ekonomista kako bi dolazak MMF-a u Hrvatsku mogao pomoći državi da se riješi nagomilanih dugova.

Vezane vijesti

EU se nije integrirala kao država

EU se nije integrirala kao država

O mogućnostima izlaska iz aktualne dužničke krize i osnivanju fiskalne unije u eurozoni razgovarali smo s Ljubom Jurčićem, profesorom Ekonomskog… Više

Komentari

registracija
30/8/10

TonyP, 10.11.10. 14:04

puno nekih putova, skoro da se izgubis...po principu keep it simple stupid, trebalo bi biti vrlo jasno gdje je izlazak i da li idemo prema njemu ili jos vrludamo bespucima. i jasna je cjena tog puta koji lici na scenic drive...za one kojima se ne zuri stici...tko sljivi raju kojoj gori pod nogama...onih 300 tisuca nek se malo strpe...jel da...mi to radimo za nasu djecu...prodavali nam tako maglu od 45-90-e pa sad i ovi misle da tako treba.


registracija
5/3/10

starimudrac, 10.11.10. 20:48

MMF daje najpovoljnije kredite od bilo koga u svijetu ! pa u čemu je onda kvaka, zašto nećemo ? nećemo zato jer veli premijerka kosor (HDZ) : "morali bi rezati socijalu, prava itd itd ". laže ! laže ! to bi morali rezati u normalnoj državi koja je u teškoćama, a mi to nismo. MMF snima stanje sve ovo vrijeme, i zna za farbanja tunela, torbare, mahere iz šupljeg u prazno. no, oni kad dadu lovu, kontroliraju svaku lipu i svaki račun --- e to je ono zašto nama ne treba MMF !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika