11.11.2010. / 16:19

Autor: Hina , Nacional.hr

Sanader: HDZ me se ima razloga bojati, ali neću osnivati klub zastupnika u Saboru

Sanader je i danas opovrgnuo medijske napise da je osobno uzimao novac od bivšeg HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića i kazao kako se ne boji nikakve istrage ni svjedočenja

Ivo SanaderIvo SanaderNezavisni saborski zastupnik Ivo Sanader izjavio je kako nema namjeru osnovati klub zastupnika u Hrvatskome saboru, o čemu se počelo nagađati nakon što je državna tajnica Bianca Matković od Sabora danas zatražila aktiviranje zastupničkog mandata.

"Ne osnivam klub. Već odavno sam osnovao klub i to HDZ-a", izjavio je Sanader novinarima u Saboru i kazao kako ne želi komentirati potez Biance Matković za koji je, kaže, čuo od novinara i s kojim, ističe, nema nikakve veze. "To je njezino pravo. Ne želim to komentirati", rekao je ponovivši kako nema namjeru rušiti vladu i parlamentarnu većinu koju je stvarao.

Sanader je i danas opovrgnuo medijske napise da je osobno uzimao novac od bivšeg HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića i kazao kako se ne boji nikakve istrage ni svjedočenja.

To što jučer nije došao na red za raspravu o radu državnih odvjetništava Sanader tumači strahom HDZ-a.

"To je uobičajena procedura ako se nekoga bojiš, onda kažeš svojima odustanite svi. To je uobičajena stara procedura. Ja sam to čuo, nasmijao se i rekao 'sve ok', a vi interpretirajte zašto su to učinili", kazao je.

Upitan očekuje li da se to ponoviti i u narednim saborskim raspravama, odgovorio je kako bi to značilo da će se strah HDZ-a nastaviti, a na pitanje imaju li se razloga bojati odgovorio je: "Pa vjerojatno imaju".

U jučerašnjoj raspravi, kaže, želio je upozoriti na postojanje dva državna odvjetništva, ono službeno i po Ustavu neovisno i "drugo, pod navodnicima, državno odvjetništvo" koje je, uvjeren je, pod utjecajem politike.

"Naravno da ne postoji drugo državno odvjetništvo, ali postoji u nastojanjima određenih političara, uz pomoć i nekih medija, gdje se stvara atmosfera hajke, lova na vještice, pritiska na sudstvo, DORH, policiju da rade ono što bi politika diktirala. E, to neće proći u Hrvatskoj", naglasio je Sanader.

Potvrdno je, pak, odgovorio na pitanje ima li povjerenja u glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika