11.11.2010. / 18:36

Autor: Nacional.hr

Nakon niza napada Kurdi pružaju utočište iračkim katolicima

Irački crkveni vođe kao i premijer Iraka, Nuri al-Maliki su pozvali iračke katolike da ne napuštaju zemlju, nakon što je primjećen povećani odlazak u kurdska područja.

Massoud Barzani (Reuters)Massoud Barzani (Reuters)Predsjednik Kurdistanske regionalne vlade, Massoud Barzani, izjavio je kako su irački kršćani dobrodošli u Iračkom Kurdistanu. Kurdi osuđuju napad na Sirijsku katoličku katedralu 31. listopada u centru Bagdada, kada je ubijeno oko 70 ljudi i isto toliko ranjeno. Poziv gostoprimstva uputili su nakon niza eksplozija u katoličkim dijelovima grada.

Regionalna kurdska vlada već je i prije pružala azil i zaštitu protjerivanim manjinama. Poziv Massouda Barzania uslijedio nakon burnih reakcija Nacionalnog vijeća sigurnosti SAD-a, Vijeća sigurnosti U.N., Konferencije američkih katoličkih biskupa i katoličkog nadbiskupa iz Chicaga na bombaške napade. Irački crkveni vođe kao i premijer Iraka, Nuri al-Maliki su pozvali iračke katolike da ne napuštaju zemlju, nakon što je primjećen povećani odlazak u kurdska područja.

Podsjetimo, odgovornost za napad na katedralu preuzela je teroristička organizacija Islamska država Irak. Ista organizacija zahtjeva puštanje na slobodu islamskih terorista u Iraku i Egiptu, u zamjenu za zarobljene katoličke taoce iz napada na katedralu.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

registracija
23/8/09

xaron, 11.11.10. 19:25

Teroristicki napadi islamista na katolike prosli su bez ijednog komentara u ovom listu. Da se desilo obratno, tj. da su katolici izvrsili jedan teroristicki napad na muslimane, ovaj list bi bio zatrpan zapjenjenim komentarima o netoleranciji, necivilizacijslom ponasanju katolika i sl. Cudan neki
list.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika