15.11.2010. / 20:17

Autor: Hina

'Pakleni toranj': U požaru u neboderu u Šangaju 42 osobe poginule

Jedan očevidac kaže kako se prvo zapalio građevinski materijal, a onda se plamen proširio na skelu. Požar je predvečer ugašen, kažu kineski državni mediji

Požar je izbio u 30-katnici u Šangaju (Foto: Reuters)Požar je izbio u 30-katnici u Šangaju (Foto: Reuters)Najmanje su 42 osobe poginule, a devedeset ih je ozlijeđeno u požaru što je u ponedjeljak izbio u 30-katnici u Šangaju, najvećem trgovačkom središtu u Kini, javljaju agencije.

Požar je izbio popodne i to na skeli izvan zgrade i brzo se proširio na unutrašnjost, javlja dpa. U bolnicama je najmanje 52 ljudi, a protiv vatre bori se 25 vatrogasnih ekipa sa 61 vozilom. Spašeno je više od stotinu ljudi.

Policija je u poslala helikoptere u spašavanje stanara s krova zgrade, ali ometao ih je gust dim, javila je državna agencija Xinhua.

Stotinjak se stanara spustilo požarnim stubama, prenosi France Presse vijest agencije Xinhua. Većina od 156 kućanstava u zgradi učitelji su i njihove obitelji.

Jedan očevidac kaže kako se prvo zapalio građevinski materijal, a onda se plamen proširio na skelu. Požar je predvečer ugašen, kažu kineski državni mediji.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika