Objavljeno u Nacionalu br. 783, 2010-11-16

Autor: Dean Sinovčić

Nema šale s homoseksualcima: Smije li automobil biti 'pederski'?

VINCE VAUGHN i Kevin James u sceni filma
"The Dillema" u kojem se upotrebljava riječ 'peder'VINCE VAUGHN i Kevin James u sceni filma "The Dillema" u kojem se upotrebljava riječ 'peder'Velika medijska buka podigla se u Americi nakon što je prošlog mjeseca prikazan foršpan za novu komediju Vincea Vaughna "The Dillema", gdje u jednoj sceni Vaughn izjavljuje da je električni automobil "pederski". Taj štos iz foršpana toliko je kritiziran, čak i na CNN-u, da je povučen, ali je redatelj filma Ron Howard izjavio da ta rečenica neće biti povučena iz filma.

"Ako lik u filmu nešto kaže, to ne znači automatski da je to stav redatelja", izjavio je Howard. Ubrzo se oglasio Jarrett Barrios, predsjednik organizacije GLAAD koja je poznata po tome što pazi na svaku riječ iz filmova i serija koja bi mogla vrijeđati homoseksualce. Njemu smeta što se ta riječ u filmu upotrebljava kako bi netko ismijavao homoseksualce.

Vince Vaughn je izjavio da šale o takvim razlikama smanjuje tenzije i zbližavaju ljude, ali se Barrios uopće ne slaže s njim. On smatra da se ta riječ rabi u nepoželjnom kontekstu, što može utjecati na mlade homoseksualce izložene napadima i zaključuje da bi bilo bolje da scenaristi filmova nađu kreativniji način da zabave ljude umjesto da upotrebljavaju riječ "peder"

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika