16.11.2010. / 11:11

Autor: Hina

Pakleni toranj u Šangaju: 53 mrtvih, četvero uhićenih

Osim 53 poginule osobe, u požaru je ozlijeđeno 70 ljudi, među kojima je 17 s teškim opeklinama. Protiv vatre borilo se 25 vatrogasnih ekipa i 61 vozilo, a trebalo im je četiri i pol sata da požar stave pod nadzor

Osim 53 poginule osobe, u požaru je ozlijeđeno 70 ljudi, među kojima je 17 s teškim opeklinamaOsim 53 poginule osobe, u požaru je ozlijeđeno 70 ljudi, među kojima je 17 s teškim opeklinamaKineska policija privela je u utorak četvoricu muškaraca za koje sumnja da su vareći uzrokovali požar na neboderu od 28 katova u Šangaju u kojem su u ponedjeljak poginule 53 osobe, objavili su službeni mediji.

"Pritvorena su četvorica osumnjičenih", prenosi novinska agencija Xinhua, dodajući da je požar, koji je progutao 28-katnicu u najvećemu kineskom trgovačkom središtu, izazvan "nedopuštenim varenjem izvedenim mimo pravila".

Zapovjednik vatrogasaca u Šangaju Chen Fei tvrdi kako je "gašenje požara u neboderima problem u svim zemljama svijeta" te odbija optužbe stanara da su mjere spašavanja bile nedostatne te da se presporo reagiralo.

Osim 53 poginule osobe, u požaru je ozlijeđeno 70 ljudi, među kojima je 17 s teškim opeklinama. Protiv vatre borilo se 25 vatrogasnih ekipa i 61 vozilo, a trebalo im je četiri i pol sata da požar stave pod nadzor. Požar je buknuo na skelama oko nebodera i jako se brzo proširio na unutrašnjost.

Većinu od 156 kućanstava u neboderu činili su učitelji i njihove obitelji.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika