10.10.2002. / 00:00

Autor: Norman Müller

NEW YORK

PROSVJED ZBOG "SOPRANOSA" NA PARADI

PROSVJED ZBOG “SOPRANOSA” NA PARADI

Predstavnici udruga Amerikanaca talijanskog porijekla oštro su prosvjedovali što je newyorški gradonačelnik Michale Bloomberg pozvao dvoje članove glumačke ekipe popularne TV-serije “The Sporanos” da kao njegovi gosti sudjeluju u paradi Amerikanaca talijanskoj porijekla na Dan Kristofora Kolumba. Udruge Amerikanaca ogorčene su tom odlukom jer se na Dan Kristofora Kolumba u New Yorku održavaju svečanosti koje slave doprinos Amerikanaca talijanskog porijekla razvoju SAD, a mnogi Amerikanci talijanskog porijekla smatraju seriju “The Sopranos”, koja govori o jednoj obitelji mafijaša iz New Jerseyja, uvredljivom za Amerikance talijanskog porijekla.
Tu paradu na dan Kristofora Kolumba predvodi gradonačelnik, koji ima pravo pozvati da mu se pridruži koga želi, pa vodstva udruga Amerikanaca talijanskog porijekla ne mogu zabraniti pozvane glumce iz serije “The Sopranos” da sudjeluju. Gradonačelnik Bloomberg je, pak, objasnio da on dvoje glumaca – Dominica Chianesea i Lorraine Bracco – nije pozvao zbog serije, nego zbog njihovog dobrovoljnog doprinosa razvoju New Yorka. Chianese je neformalni glasnogovornik newyorške turističke zajednice, a Lorraine Bracco je jako angažirana u gradskom ekološkom pokretu.

Vezane vijesti

Uskoro nova verzija njujorškog žutog taksija

Uskoro nova verzija njujorškog žutog taksija

Gradonačelnik New Yorka Michael Boomberg u utorak je predstavio novu unaprijeđenu verziju poznatog njujorškog žutog taksija s USB priključcima koji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika