18.11.2010. / 10:49

Autor: Hina , Nacional.hr

Taksisti uzburkali i Split: Uoči sjednice Gradskog vijeća napadnut Luka Podrug

Uoči početka sjednice dogodio inicident ispred zgrade Banovine. Vijećnik Luka Podrug (HČSP) zastao je kako bi popričao s taksistima koji prosvjeduju. U jednom trenutku je došlo do naguravanja, umiješali su se zaštitari, a Podrug je navodno udaren u leđa

Nakon zagrebačkih nezadovoljni su i splitski taksisti - Luka Podrug (lijevo) navodno je udaren nogom u leđa (Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL)Nakon zagrebačkih nezadovoljni su i splitski taksisti - Luka Podrug (lijevo) navodno je udaren nogom u leđa (Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL)Splitski taksisti jutros su pred zgradom Banovine, gdje je u tijeku sjednica Gradskog vijeća, počeli prosvjed, nezadovoljni nedavnom odlukom gradskog vijeća o autotaksi prijevozu, točnije smanjenju cijena taksi usluga u Splitu za 40 posto te povećanju broja taksista.

Nezadovoljni splitski taksisti traže da ih primi gradonačelnik Željko Kerum. Najavili su i da bi im se u tijeku jutra trebali pridružiti i taksisti iz okolnih mjesta i gradova među kojima i oni iz Trogira i Kaštela, te Podstrane.

Taksisti tvrde kako ni oni nemaju dosta posla pa smatraju da nije potrebno dovesti nove taksiste. Odlukom gradskog vijeća grad bi trebao dodijeliti novih 38 koncesija.

Unatoč današnjem prosvjedu odredili su između sebe nekolicinu taksista koji besplatno prevoze građane kojima je potrebna hitna intervencija.

Inače, uoči početka sjednice dogodio se i inicident ispred zgrade Banovine. Vijećnik Luka Podrug (HČSP), koji je predložio amandman oko "poboljšanja" taksi usluge grada Splita, zastao je kako bi popričao s taksistima koji prosvjeduju. U jednom trenutku je došlo do naguravanja, umiješali su se zaštitari, a Podrug je navodno udaren u leđa.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika