18.11.2010. / 16:03

Autor: Hina

Predstavljena knjiga 'Legende, mitovi, laži' M. Hesemanna

Knjiga razotkriva stare i nove legende, izmišljotine i opća mjesta protucrkvene promidžbe. Najpopularniji "mitovi, laži i legende o povijesti Crkve" u knjizi se preispituju na stručan i zanimljiv način - pri čemu autor obuhvaća čitavu povijest kršćanstva

Michael HesemannMichael HesemannHrvatski prijevod knjige "Legende, mitovi, laži. Razotkrivanje zabluda o povijesti Crkve" Michaela Hesemanna predstavili su danas Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor splitske nakladne kuće "Verbum".

Knjiga razotkriva stare i nove legende, izmišljotine i opća mjesta protucrkvene promidžbe. Najpopularniji "mitovi, laži i legende o povijesti Crkve" u knjizi se preispituju na stručan i zanimljiv način - pri čemu autor obuhvaća čitavu povijest kršćanstva, počevši od navodno pronađene "Isusove obiteljske grobnice", "slučaja" Marije Magdalene preko prijepora o papisi Ivani, templarima, Svetom gralu i t.d., pa sve do suvremenih povijesnih tema kao što su optužbe na račun Pija XII. za šutnju u razdoblju nacizma, navodne veze Vatikanske banke s mafijom i sumnjive smrti Ivana Pavla I.

Pripovijedajući mračne legende o povijesti Katoličke crkve, kako napominje izdavač u informaciji o knjizi, gomilaju laži i poluistine, potom se pozivaju jedni na druge te tako nastaje neprekinut niz izmišljotina koji seže sve do naših dana.

Knjigu "Legende, mitovi, laži. Razotkrivanje zabluda o povijesti Crkve" (320 str.) preveo je s njemačkog Branko Miloš, a objavljena je u Verbumovoj biblioteci "Tempus". Njemačko izdanje tiskano je u Augsburgu 2007.

Michael Hesemann (Duesseldorf, 1964.) njemački je povjesničar. Kao specijalist za crkvenu povijest objavio je više knjiga te tematike, koje su prevedene na mnoge jezika. Na sveučilištu u Goettingenu studirao je povijest i antropologiju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika